ВСУ изтеглят резерви на фронта, доставят боеприпаси и гориво, провеждат

...
ВСУ изтеглят резерви на фронта, доставят боеприпаси и гориво, провеждат
Коментари Харесай

“Всичките признаци са налице”. Къде и как ще настъпват ВСУ?

ВСУ изтеглят запаси на фронта, доставят муниции и гориво, организират разузнаване тук-там. Изглежда всичко е готово за от дълго време обещаваната контраатака. Те могат да нападат когато и да е в няколко посоки по едно и също време.

Скок до морето

През последните месеци в региона на Запорожие е релативно безшумно. Боевете се лимитираха до ракетни офанзиви по военни и инфраструктурни обекти в огромните градове. Тази седмица обаче фронтът стартира да се раздвижва. ВСУ се пробваха да преминат в нахлуване в региона на Орехов. След масирана артилерийска подготовка, бронирана група се придвижи напред.

Тя беше посрещната от съветски мотострелци и разузнавачи, подкрепени от танкове и гаубици. На бойното поле останаха погубен танк и два бронетранспортьора. В този набег ВСУ изгубиха към 30 души убити и ранени.

Явно това е било следващото интензивно разузнаване. Така е по цялата линия на прикосновение. Вероятно ВСУ чакат да повторят миналогодишния си триумф в региона на Харков. Тогава защитата на съветската войска също беше опипвана от дребни мобилни групи. Слабите места бяха разкрити - и атакувани с основните сили. Заобикаляха сериозните възли на опозиция.

„ Не мисля, че тази тактичност ще им помогне тук ”, споделя офицер от едно от разследващите звена на Южния боен окръг, „ В региона на Харков не бяхме подготвени, само че тук към този момент сме оборудвали няколко отбранителни линии. Освен това тук географията е на наша страна " Местността е равна като маса, единствено полета, няколко огромни обитаеми места. Всякакви придвижвания се виждат съвършено от въздуха. Няколкото горски насаждения от дълго време са свалени от нашата артилерия, добавя той.

Запорожко направление се счита за най-перспективно за настъплението на ВСУ. Те могат да ударят Пологи, Токмак и при триумф да стигнат до Бердянск и Мелитопол. В резултат на това Киев ще си върне достъпа до Азовско море, ще пресече южната формация на съветските войски и ще блокира сухопътния кулоар към Крим, достигайки портите на полуострова. Това сигурно ще бъде огромна пиар победа.

Град знак

Има и различен вид. Руската войска по този начин и не съумява да превземе разположения на рид Угледар. ВСУ непрекъснато трансферират тук запаси.

Ключът към снабдителните пътища е в Маринка. Боевете за това превърнато в руини населено място не престават. А в Угледар се натрупва сериозна ударна група.

В този сектор има единствено една допустима посока - Волноваха. Ако градът падне, режимът в Киев ще прекъсне стратегически значимата 100-километрова автомагистрала Донецк-Мариупол.

В останалите региони край Донецк позиционните боеве не престават, само че съветската войска внимателно напредва. Близо до Авдеевка щурмови елементи нападнаха региона на Северное, а освобождението на Первомайское продължава. ВСУ постоянно обстрелват огромните градове на републиката.

По на север, в Артьомовск, съветските войски напредват по улица “Победа ”, разширявайки зоната си на надзор. Щурмуват укрепленията по улица “Освободителите на Донбас ”.

Само дребна част от града е под контрола на ВСУ. Но отново не отстъпват. Може би се надяват на деблокиращ удар извън, който ще им разреши да обкръжат съветските елементи. Тоест Артьомовско направление също може да се смята за едно от най-перспективните за настъплението на ВСУ.

Битката за ЛНР

Удар може да бъде нанесен и по сектора Кременная-Сватово. Военните чакат офанзива на южния фланг. Въоръжените сили на Украйна би трябвало да доближат четириъгълника Кременная - Рубижное - Северодонецк - Лисичанск, с цел да завземат плацдарм за по-нататъшно нахлуване надълбоко в ЛНР.

Вероятен е и пробив към Сватово, последван от офанзива на Старобелск. Тук обаче към този момент също всичко се лимитира до обстрел и офанзиви на диверсанти.

„ Дейността на ДРГ е първият разследващ знак, че се готви удар ”, споделя командирът на артилерийския дивизион с позивна “Тобол ”. “Вторият е, че тяхната формация в нашето направление съществено се усилва. Включително като жива мощ. Съдейки по всичко, замислят да настъпят, когато им разреши положението на почвата. Използването на точно насочвани 155-милиметрови муниции “Екскалибур ”, както и атакуващи дронове, се ускори. Западните оръжия се пробват да ударят обекти в тила ни, укритията на техниката. Затова ние деликатно маскираме всичко ”, добавя той.

Руските войски също ВСУ " в добра форма ". На линията Кременная-Сватово интензивно употребяват безпилотни самолети-камикадзе “Ланцет ” за контрабатарейна битка. Това постанова артилерията и оборудването да се изтеглят надълбоко в горските насаждения, което усилва времето за разполагането и прехвърлянето им на други позиции.

Предвестници на нахлуване

Експертната общественост разисква и вид за нахлуване на територията на Голяма Русия. През април американското издание “Вашингтон Пост ” разгласява изявление с украинския майор Богдан Кротевич, настоящ пълководец на “Азов ”. Той се базира на тактиката на чеченските терористи, които правят нападения в дребни градове. И допуска Украйна да последва техния образец. „ Превземайте съветски градове, с цел да ги употребявате като лост за връщане на територии “, сподели боецът.

И това към този момент се случва: съвсем всеки ден има детонации в петролни уреди и по ЖП линии. В сряда вечерта два дрона нападнаха Кремъл.

Залозите в този момент са извънредно високи. Ако настъплението е сполучлива, рейтингът на Зеленски ще скочи до небето и западните страни най-сетне ще спрат да се опасяват и ще дадат оръжията, които желаят, до бойни самолети и оперативно-тактически ракети с огромен обхват. Ако режимът в Киев се провали, ентусиазмът на съдружниците ще намалее. Което е еднакво на провалянето на Украйна.

Превод: В. Сергеев

Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР