ВСС приема с резерви предлаганите промени в НПК, които включват

...
ВСС приема с резерви предлаганите промени в НПК, които включват
Коментари Харесай

Евгени Иванов, ВСС: Предлаганите промени в НПК са недобре направени, законът се кълчи

ВСС приема с запаси предлаганите промени в Наказателно-процесуален кодекс, които включват и това по какъв начин да бъде разследван основния прокурор. Това сподели в студиото на " Още от деня " Евгени Иванов член на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия.

По думите му този законопроект е значим, тъй като касае значима тематика - планува съществени промени в законите, които за следващ път касаят правосъдната система, в частност прокуратурата и по-конкретно основния прокурор.

" Предлаганите промени са написани, единствено че в случай че се гледа чисто юридически, през призмата на Конституцията, тези промени са недобре направени. Защото законът се кълчи, с цел да може да се реализира това, което е написано ", сподели Иванов.

Той споделя извода, че с цел да се реализира това, което се цели, би трябвало да се промени Конституцията.

Не може обаче да разбере за какво механизмът за надзор е заложен в Плана за възобновяване и резистентност.

" Защо трябваше тези пари, които би трябвало да получим от Европа, да станат пленник на това неистово предпочитание да бъде озаптен и отхвърлен основният прокурор, аз и до момента не разбирам ", сподели Евгени Иванов.

Иванов разяснява и инспекцията на прокуратурата против някогашен вътрешен министър по сигнал за пране на пари. Той съобщи, че не знае за кого става въпрос, само че че в прокуратурата постоянно са проверявали всички сигнали, без значение кого касаят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР