ВСС изслушва изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и заместник

...
ВСС изслушва изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов и заместник
Коментари Харесай

Разследващият главния прокурор Даниела Талева е в болница, ВСС изслушва Сарафов и Алексиев

Висш съдебен съвет изслушва изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов и заместител - шефа на Софийски градски съд и началник на Наказателното поделение Руси Алексиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Висш съдебен съвет трябваше да изслуша и Даниела Талева, съдията назначена да проверява основния прокурор, само че е получено писмо, че Талева е в болница и няма по какъв начин да се яви.

Днес първият определен да проверява основния прокурор магистрат, арбитър Даниела Талева, трябваше да бъде изслушана от Висшия правосъден съвет на съвещанието на Пленума във връзка нейното назначение и организационни въпроси. Стана ясно, че към момента няма правила за администрирането на производствата против основния прокурор и неговите заместници. Не е ясно по какъв начин всички документи ще бъдат излъчени от Върховния касационен съд към проверяващия основния прокурор.

Няма изясненост и какво ще се прави при класифицирана информация. Висш съдебен съвет ще би трябвало да реши и дали Талева ще употребява осведомителната система на прокуратурата. Това основава опасности всички прокурори да виждат какво се случва с следствието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР