ВСС е готов за избора на нов председател на ВКС.

...
ВСС е готов за избора на нов председател на ВКС.
Коментари Харесай

Боян Магдалинчев: Винаги е имало стремежи да бъде обладана съдебната власт

ВСС е подготвен за избора на нов ръководител на Върховен касационен съд. Процедурата е открита в Закона за правосъдната власт. Това съобщи пред Българска национална телевизия представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев.

Той изясни, че претендентът за ръководител Галина Захарова е показал своята идея, има и подадени претенции с въпроси от магистрати и неправителствени организации.

" В рамките на дебата и рамките на чуването допускам, че ще има и въпроси от членовете на Висш съдебен съвет, което е напълно редно нещо ", означи той.

Магдалинчев разясни, че " въпросът с избора не е превдварително решен, откакто има спор, чуване, мнения и нужда от доказване качествата на претендента ".

" Колегата Захарова е човек с високи професионални качества. Отделно от Комисията за професионална нравственос означиха, че тя има нужните нравствени качества, с цел да израсне до избора ", изясни той.
свързани новини40772на 04.01.20226163на 01.07.2021
Боян Магдалинчев добави, че макар рецензиите на Захарова към Висш съдебен съвет, това не би повлияло на гласуването от страна на членовете на Висш съдебен съвет.

Той разясни, че " постоянно е имало желания да бъде " обладана " правосъдната власт, в частност Висш съдебен съвет ". " Аз доста от дълго време приказвам по отношение на избора на ръководител на Върховен касационен съд - Висш съдебен съвет да бъде сложена в позиция, която е предопределена ", разяснява той.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР