Всряда в Елхово е обявен ден на траур в памет

...
Всряда в Елхово е обявен ден на траур в памет
Коментари Харесай

Единствено дете в семейството: Кой е убитият край Елхово полицай Петър Бъчваров

Всряда в Елхово е разгласен ден на печал в памет на починалия при престрелка граничен служител на реда. 

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 година в Ямбол .

Средното си обучение приключва в Елхово през 2009 година, продължава образованието си в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Младши контрольор Бъчваров е постъпил на работа в системата на Министерство на вътрешните работи през декември 2013 година. Преминал е през длъжностите служител на реда и старши служител на реда в група „ Охрана на държавната граница “ към Гранично полицейско ръководство – Елхово към Регионална дирекция „ Гранична полиция “. Младши контрольор Петър Бъчваров ще бъде награден посмъртно с Почетен знак на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бащата на Петър е бил шеф на локалното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Елхово. Майка му е учителка .

Едно дете е в фамилията. Петър не е бил женен, само че негови близки споделят, че е възнамерявал женитба с приятелката си, осведоми.

От главното учебно заведение, през школата в Пазарджик, до работата един до друг на граничната вадичка, синът на Величка Динева и убитият Петър Бъчваров са съвсем неразделни. Един изстрел трансформира това.

" Снощи в 5 часа са били дружно и си бил купил кола .

Тази вечер имали спогодба да почерпи за новата кола. Отиде на промяна и не се върна ", споделя дамата. Величка познава убития Петър от дребен. Често изпитва боязън за сина си, който също е граничен служител на реда. " Нашите служители на реда не са предпазени. Носи револвер, няма право да стреля - ми той го носи единствено да му тежи ", счита Величка Динева.

Хората в региона виждат мигранти всеки ден .

Напоследък все по-често. Потресени са от убийството на граничния служител на реда. Жителите на пограничните села считат, че до момента в който България и Турция не се схванат каналджиите да бъдат спирани още преди границата, обстановката няма да се промени.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР