Вспециализирания кабинет в сектора по фтизиатрия към МБАЛ Д-р Иван

...
Вспециализирания кабинет в сектора по фтизиатрия към МБАЛ Д-р Иван
Коментари Харесай

Организират безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен

Вспециализирания кабинет в бранша по фтизиатрия към МБАЛ " Д-р Иван Селимински " - Сливен ще се проведат безвъзмездни прегледи за туберкулоза.През цялата седмица, от 19 до 23 юни, в часовете от 8.00 до 12.00 ч., ще преглежда доктор Снежана Колева.

България е еднa страните в Европа с най-висока заболеваемост от туберкулоза. Ежегодно в света от тази болест умират три милиона души. В резултат на осъществяването наНационалните стратегии за предварителна защита и надзор на туберкулоза в България e налице наклонност за трайно понижаване на заболяемостта от туберкулоза.

В България диагностиката, лекуването и профилактиката на туберкулозата са безвъзмездни, без значение от здравноосигурителния статус на жителите. Ежегодно Министерството на здравеопазването обезпечава както финансов запас за противотуберкулозни медикаменти от първи ред, медикаменти за химиопрофилактика, ваксини, диагностикуми и консумативи. Туберкулозата е лечима и предотвратима, стига да бъде открита в точния момент и да бъде извършено качествено лекуване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР