Вследствие на така предприетите действия ще предстои и подновяване на

...
Вследствие на така предприетите действия ще предстои и подновяване на
Коментари Харесай

Преправят проекта за магистрала „Черно море“ заради „неприемливи“ участъци

Вследствие на по този начин подхванатите дейности ще следва и възобновяване на решение по Оценка на въздействието върху околната среда, се показва в писмо на ексрегионалния министър

Към момента към момента не е определено финалното трасе за автомагистрала „ Черно море “ , която се чака да свърже Варна и Бургас. Това излиза наяве от отговор на районния министър след питане на народен представител по реда на парламентарния надзор.

Народният представител от ПП-ДБ Стела Николова е поискала скица от кое място ще минава бъдещият аутобан с акцент област Варна, откъдето тя е излъчена.

В отговора си при започване на май към този момент някогашният министър Иван Шишков, като се базира на АПИ, обаче показва, че досега финално трасе не е определено, защото се провеждали процедури в сходство с наредбите и условията на Закона за запазване на околната среда и Закона за биологичното многообразие.

Припомняме, че за трасето на Автомагистрала „ Черно море “ са създадени три съществени ситуационни разновидността – зелен, червен и наследник , три частични различни разновидността – оранжев, розов и светлосин, както и един смесен вид – виолетов.

„ В осъществяване на рекомендации на Министерството на околната среда и водите, Агенцията прави изследване и преправка на разновидностите на трасе на автомагистрала „ Черно море “ в сектори, разпознати като неприемливи .

След преправка на разновидностите АПИ ще предприеме дейности по подготовка и оповестяване на социална поръчка по реда на закона за публичните поръчки за разработване на отчети по Оценка въздействието върху околната среда (ОВОС) и оценка за съгласуемост. Вследствие на по този начин подхванатите дейности ще следва и възобновяване на решение по Оценка на въздействието върху околната среда от способния орган и ще може да се пристъпи към същинското създаване на уголемен абстрактен план по утвърденото трасе.

Към изработването на план по обстоен организационен проект – парцеларен проект (ПУП-ПП) би могло да се пристъпи след окончателното приемане на уголемен абстрактен план. С парцеларния проект следва да бъде избран броят, типът и собствеността на засегнатите парцели, както и тяхната повърхност. След одобряването на ПУП-ПП от Националния експертен съвет по устройство на територията и районна политика към Министерство на регионалното развитие, ще може да се пристъпи към процедура по придобиване на земи за държавни потребности според специфичните закони . Строителство може да стартира след одобряването на ПУП-ПП “, се показва в отговора на Шишков.

Той заключава и че с построяването на обекта ще се обезпечи свързването на съществени пътни посоки на северна и южна България – автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “. По този метод щял да се усъвършенства и достъпът на интернационалния директен трафик до двете най-големи пристанища Варна и Бургас и на туристическия поток по цялото Черноморие.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР