Всични ние сме любопитни да знаем какво се съдържа в

...
Всични ние сме любопитни да знаем какво се съдържа в
Коментари Харесай

Ползите от ябълковия оцет за косата

Всични ние сме любопитни да знаем какво се съдържа в козметичните ни артикули в наши дни. Така че постоянно се прави оценка позитивно, когато техните съставки са естествени и разпознаваеми. Ябълковият оцет е една от тези познати и мощни съставки, които набират известност в света на грижата за косата.

Способността му да освежава всяка грива и даже да предизвиква бързия напредък на косъма го прави съвършеният избор. Да не приказваме, че е супер наличен като артикул. Можем да го открием даже в хранителния магазин до дома ни.

 Какво съставлява ябълковият оцет?

Фотография: Unsplash.com

Какво съставлява ябълковият оцет?

За първи път в Съединени американски щати в края на 1700 година се появява ябълковият оцет. Продуктът се получава, когато сокът от ябълки ферментира. По време на този развой в течността се вкарват бактерии и дрожди. Това кара захарите от сока да се трансфорат в алкохол, а по-късно в оцет.

Разреждането на оцета с вода води до спомагателни потребни открития, в това число до обезпечаването на противовъзпалително облекчение и попречване на разпространяването на бактерии при леки кожни раздразнения и инфекции. Това кара съставките да си проправят път в дневната рутина за кожата и косата.

 Разреждането на оцета с вода води до спомагателни потребни открития

Фотография: Pexels.com

Какви са изгодите от ябълковия оцет за косата и скалпа?

Ябълковият оцет обезврежда и поддържа естествения биом на скалпа. Той има антимикробни свойства за разчистване и естествени алфа хидрокси киселини, които нежно ексфолират, с цел да насърчат клетъчния продан и да основат оптимална среда за напредък на косата. Този необикновен артикул затваря кутикулата, запечатвайки влагата и добавяйки най-благоприятен искра.

Освен всичко това, той оказва помощ за понижаване на накъсването и накъдрянето, поддържа еластичността и заключва цвета, с цел да предотврати избледняването му.

Има ли други съществени преимущества? … Разбира се, че да. Ябълковият оцет  е отлично средство за лекуване на пърхот. Присъстващ както при суха, по този начин и при мазна коса, пърхотът се храни с маслата по скалпа на множеството възрастни.

Е, в този случай, естествените антибактериални и противогъбични свойства на ябълковия оцет го вършат ефикасен при унищожаването и предотвратяването на дрожди, причиняващи пърхот по скалпа.

 Какви са изгодите от ябълковия оцет за косата и скалпа?

Фотография: Pexels.com

За какви видове коса е подобаващ ябълковият оцет?

Ябълковият оцет е подобаващ за съвсем всеки вид и текстура на косата. И заради своите свойства за изглаждане на косъма и битка с къдренето, е изключително обичан на хората с гъста и начупена коса. Ако пък имате суха и прекомерно обработена коса или извънредно фина такава, най-добре е да го избягвате като потребен артикул за вас.

Тъй като ябълковият оцет е киселинен, той може да бъде прекомерно мощен за тези от вас, които са с повредена коса.

Колко постоянно е уместно да използваме този артикул върху косата си?

Уникалното положение на скалпа на всеки един от нас, както видът и текстурата на косата ни дефинират какъв брой постоянно би трябвало да използваме ябълков оцет. Може да го прилагаме като средство за лекуване на скалпа преди шампоан или като почистващ сътрудник в дни без шампоан, с цел да освежи и балансира скалпа. Ако пък имаме сърбящ или лоен скалп е уместно да го прилагаме до три пъти седмично.

 Колко постоянно е уместно да използваме този артикул върху косата си?

Фотография: Pexels.com

Как да използваме ябълковия оцет върху косата си?

Въпреки че има голям брой страхотни артикули на пазара, в случай че имате стеснен бюджет, основаването на дневна рутина с ябълков оцет е превъзходен вид за вас.  Сега дано забележим по какъв начин може да бъде употребен този любопитен артикул.

Препоръчваме да смесите малко количество ябълков оцет с дестилирана вода със съответствие 1 към 2. Избягвайте чешмяната вода, защото тя може да бъде окислена също. Поставете сместа в чиста бутилка с накрайник.

Измийте с шампоан и подсилете косата си с надълбоко подхранващ еликсир, след което изплакнете. Непосредствено по-късно може да нанесете сместа деликатно като я прокарате през ствола на косъма с ръце.

 Как да използваме ябълковия оцет върху косата си?

Фотография: Pexels.com

Вържете косата си на опашка или я захванете с шнола. Оставете продуктът да подейства за няколко минути. Използвайте хладка топла до студена вода, с цел да изплакнете като задържите влагата в косъма.

Можете също по този начин да добавите билки от лавандула към вашата примес, която предизвиква растежа на фоликулите и балансира производството на себум, както върху сухи, по този начин и върху мазни скалпове.

Грим рутината на Мейбъл Мора

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР