Всичко звучи чудесно на хартия, но така ли е наистина

...
Всичко звучи чудесно на хартия, но така ли е наистина
Коментари Харесай

Европа въвежда дигитална лична карта – стъпка напред към края на индивидуалната свобода

Всичко звучи отлично на хартия, само че по този начин ли е в действителност

Европейският дигитален идентификатор ще бъде наличен за жители на Европейски Съюз, резиденти и бизнеси, които желаят да се разпознават или да потвърдят избрана персонална информация. Той може да се употребява както за онлайн, по този начин и за офлайн публични и частни услуги в целия Европейски Съюз. Всеки жител на Европейски Съюз и резидент в Съюза ще може да употребява персонален дигитален портфейл.

Всеки път, когато приложение или уеб страница ни желае да създадем нов дигитален идентификатор или да се логнем елементарно посредством огромна платформа, нямаме визия какво се случва с нашите данни в действителност. Затова Комисията ще предложи предпазен европейски е-идентификатор. Такъв, на който да имаме вяра и който всеки жител може да употребява на всички места в Европа, с цел да направи всичко, от заплащане на налози до наемане на велосипед. Технология, посредством която можем да направляваме какви данни се употребяват и по какъв начин.

Колкото и „ отлично “ да звучи всичко това, то е поредна стъпка към завършването на развой, който ще вземе цялата власт от ръцете на хората и ще я даде непринудено и в името на „ сигурността “, на страната. Ще опитаме да дадем къс разбор на всичко, което съгласно Европейска комисия е хубаво в цифровия документ. Ето какво пишат от там:

Защо е належащо това?

„ Цифровите системи за идентификация, предлагани от държавните управления в Европейски Съюз през днешния ден, имат няколко значими дефекти: те не са налични за цялото население, постоянно се лимитират до онлайн публични услуги и не разрешават безпроблемен достъп на интернационално ниво. Само 14% от основните снабдители на публични услуги във всички държави-членки разрешават интернационална аутентификация с е-идентификационна система, да вземем за пример за доказване на самоличността на човек в интернет без потребност от ключова дума.

Броят на сполучливите интернационалните аутентификации годишно е доста дребен, макар че нараства. 72% от потребителите желаят да знаят по какъв начин се обработват техните данни, когато употребяват профили в обществените мрежи. 63% от жителите на Европейски Съюз желаят сигурен индивидуален дигитален идентификатор за всички онлайн услуги (по данни от изследване на Евробарометър) ”.

Повечето хора знаят добре по какъв начин работи статистиката в такива случаи. Внушението тук, несъмнено, е, че в случай че не сте от тези 72%, то вие сте малцинство и би трябвало да се съобразите с останалите. Никъде в формалния отчет от Европейска комисия не е даден източник на статистическата информация, касаещ какъв брой са запитаните и по какъв начин е преведена анкетата.

Практическо потребление

„ С цифровите идентификационни портфейли на Европейски Съюз жителите ще могат да потвърдят, на всички места в Европейски Съюз, своята еднаквост, когато е належащо да получат достъп до услуги онлайн, да споделят цифрови документи или просто да потвърдят избран персонален признак, като да вземем за пример възрастта, без да разкриват цялостната си еднаквост или други персонални данни. ”

Същото важи и в противоположна посока – в случай че страната, която издава тези идентификационни цифрови карти реши, то достъпът ви до гореизброените услуги може да бъде преустановен едностранно. Да напомним Коронавирус митингът на тираджиите в Канада – страна, която публично се води демократична, само че на процедура си е същинска демократична робия, в каквато се пробват да трансфорат и Европейски Съюз. Тогава, виждайки, че не може да се оправи с протестиращите, страната заповяда на банките да лимитират на участниците достъпа до сметките си.

„ Гражданите ще имат когато и да е цялостен надзор върху данните, които споделят и от кого. ”

Държавата също ще го има.

„ Европейският дигитален идентификатор може да се употребява за голям брой случаи, да вземем за пример:

публични услуги като заявяване на удостоверение за раждане, здравно удостоверение, сигнализиране за смяна на адреса;
откриване на банкова сметка;
подаване на данъчни декларации; кандидатстване за университет, вкъщи или в друга държава-членка;
съхраняване на лекарско наставление, което може да се употребява на всички места в Европа;
доказване на възрастта;
наемане на кола с цифрово шофьорско удостоверение;
регистрация в хотел; ”

Буквално за всеки един от тези случаи е належащо просто да визиите физическата си персонална карта. В този смисъл защо е въпросния дигитален документ?

За благополучие все още предлагането е цифровата идентичност да се употребява на непринуден принцип. Помним обаче по какъв начин доброволната имунизация внезапно се оказа изцяло наложителна под напън. Европейска комисия били обмислили и метод, по който да не се дискриминират тези, които не желаят да употребяват „ услугата “. Ако още веднъж се върнем обратно в близкото минало ще установим, че същите тези бюрократи бяха планували такава система и във връзка с „ зелените документи “ – извънредно неефективна и безсмислена мярка в подтекста на пандемията, която освен не „ пречупи кривата “, само че и беше потвърдено дискриминационна.

Реално цифровите идентификации са стъпка напред към по този начин бленуваната от глобалистката класа смяна на паричната система. Идеята, както към този момент е повече от ясно, е кешовите транзакции да бъдат прекъснати под предлог, че не са „ сигурни “ и могат да се употребяват за измами. Редица страни в Европейски Съюз, главно тези, които на процедура ръководят съюза, сега не престават да натискат за въвеждането на цифрово евро, за което мнозина, включително и президентът Доналд Тръмп (2016-2020 г.) изрекоха подозрение, че ще бъде краят на самостоятелната независимост.

При всички случаи решението за цифровата персонална карта е меко казано подозрително и би трябвало да не се преглежда като чиста монета, колкото и бюрократите да вършат опит да покажат, че е „ за положителното “ на хората от целия съюз.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР