Всичко вдъхновява, в това няма избор, то те връхлита. Това

...
Всичко вдъхновява, в това няма избор, то те връхлита. Това
Коментари Харесай

Георги Господинов: И хубавите, и лошите неща могат да ме вдъхновят

Всичко въодушевява, в това няма избор, то те връхлита. Това съобщи пред БГНЕС писателят Георги Господинов, който завоюва влиятелната интернационална литературна премия „ Букър “ за романа си „ Времеубежище “.


Георги Господинов участва на закриването на Алея на книгата и даде десетки подписи на читателите, пристигнали особено на щанда на издателство „ Жанет 45 “, с цел да го видят и да поговорят с него.

„ Хората ми описват по какъв начин са чакали, по какъв начин са чули, по какъв начин са се зарадвали и най-хубавото е, че тази наслада продължава в този момент и че са се зарадвали поради книгата “, съобщи той.

На въпроса написа ли нова книга, писателят отговори с усмивка: „ Не споделям “ и добави: „ Обикновено не обичам да приказвам преди да съм написал книгата, тъй че дано си остане загадка. “


А това, което го въодушевява да твори, е всичко към него – „ и неприятните неща, и хубавите, и нелепостите “. „ Всичко въодушевява, в действителност. В това няма избор. То те връхлита “, изясни Господинов.

Писателят уточни, че романът „ Времеубежище “ има много политически нерв. „ Има някакви предизвестия, свързани с носталгии по комунизма, с шовинизъм и с тези неща “, съобщи той и посочи, че даже и Паметникът на руската войска се появява в него. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР