Всичко това се случва след решението но 46-тото Народно събрание

...
Всичко това се случва след решението но 46-тото Народно събрание
Коментари Харесай

Гешев сезира КС заради Бюрото за защита на свидетелите и имотите

Всичко това се случва след решението само че 46-тото Народно заседание звеното да мине от директното послушание на основния прокурор към правосъдното министерство. Причината за това бяха поредицата от рецензии, че Бюрото за отбрана на очевидците е дало полицейски функционалности на основния прокурор. Звеното бе определяно и неведнъж като “преторианска гвардия” на Иван Гешев.

Освен това настояванията за преместването пристигнаха и на фона на отчета за активността на Бюрото за отбрана, съгласно който за 2020 година в програмата не е било включено нито едно ново лице, само че бюджетът е повишен доста все пак.

Гешев изиска от Конституционен съд да се разгласи за противоконституционна наредбата изменение на Закона за отбрана на лица, застрашени по отношение на наказателно произвеждане.

Конституционният съд към този момент е образувал дело, докладчик е арбитър Павлина Панова.

Искането е поради отнемането на парцели - обществена и частна държавна благосъстоятелност, дадени за безплатно ръководство на прокуратурата и употребени от Бюрото за отбрана.

Това, съгласно основния прокурор, е в несъгласие с Конституцията, където се показва, че Министерският съвет провежда стопанисването на държавното имущество и има оперативни управнически функционалности във връзка с реда, по който се реализира разпореждането с него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР