Всичко навсякъде наведнъж е големият победител, Оскар-и и за два

...
Всичко навсякъде наведнъж е големият победител, Оскар-и и за два
Коментари Харесай

Съпругата на Навални взриви Холивуд, Брендън Фрейзър и Мишел Йео са новите крал и кралица

„ Всичко на всички места едновременно ” е огромният победител, " Оскар " -и и за два кино лентата с българско присъединяване

Бъди мощен, обич моя! Мечтая си за деня, в който ще си свободен и нашата страна ще е свободна. С тези думи брачната половинка на съветския опозиционер Алексей Навални – Юлия взриви Холивуд. Тя се качи на сцената, откакто за най-хубав документален филм бе избран „ Навални ”.

„ Благодаря на всички! Съпругът ми е в пандиза, просто тъй като е споделил истината. Съпругът ми е затворен, единствено тъй като пази демокрацията “, сподели още Юлия. 

Рано тази заран бяха връчени най-престижните награди във филмовата промишленост - „ Оскарите ”, оповестява Нова телевизия. Филмът „ Всичко на всички места едновременно ” е огромният победител. Лентата надви над конкуренцията в седем категории, измежду които - най-хубав филм, основна женска роля, поддържащи мъжка и женска роля, както и за постановка.

Четири години след триумфа на Димитър Маринов, филм с българско присъединяване сграбчи статуетката и довечера. „ Навални ” с журналиста Христо Грозев победи в категорията най-хубав документален филм.

„ Чувството е неописуемо. Тази премия е наша. Тя е на целия екип, на прелестните хора, които го направиха вероятен ”, съобщи продуцентът на лентата при връчването на влиятелната статуетка. И добави: „ Това е за татко ми, който както доста емигранти, умря млад. Той ме научи, че хората са по-важни от облагата и че никой човек не е по-голям от другия ”.

„ Благодаря на всички, които ни въодушевяваха. Докато растях разбрах, че най-хубавото, което можем да създадем е да се пазим един различен от хаоса на този свят ”, съобщи режисьорът на кино лентата Даниел Куан.

Мишел Йео пък получи премията за „ най-хубава актриса в основна роля “ за „ Всичко на всички места едновременно ”. 

„ Благодаря! За всички момиченца и момченца, които ме гледат довечера - това е знамето на вярата. Това потвърждава, че когато мечтаеш огромни неща, те се случват. Дами, в никакъв случай не допускайте някой да ви каже, че сте прецъфтели! Нямаше да бъда тук без целия екип на „ Всичко на всички места едновременно. Трябва да посветя тази премия на моята майка, на всички майки по света. Те са супергероите, без тях никой довечера нямаше да бъде тук ”, сподели Йео. 

„ Поздравявам фамилията и приятелите ми в Малайзия. Непременно ще донеса „ Оскара ” при вас. Благодаря и на фамилията си в Хонконг, където стартира кариерата ми. Благодаря, че ми подадохте рамо, на което да стъпя, с цел да стигна дотук. Благодаря на Академията. Наистина пишем история! ”, добави носителката на влиятелното отличие.

„ Оскар “ за най-хубав артист в основна роля бе даден на Брендън Фрейзър за " Китът "

„ Значи нещата наподобяват по този начин, когато сбъднеш фантазиите си. Благодаря на Академията за достойнството! Благодарен съм на Дарън Аронофски, че ми хвърли един избавителен пояс - креативен, с тази концепция. Самюъл Д. Хънтър беше написал историята. Господа, вие имате големи сърца, като на китове. Имате големи души. За мен е чест да бъда във вашата категория ”, бяха първите думи на Фрейзър, откакто взе премията.

 „ Преди 30 години започнах в този бизнес. Нещата не ми се получаваха елементарно и едно време недооценявах какво имам, до момента в който то не завърши. Затова желая да благодаря за признанието. Това беше като една експедиция до дъното на морето и по-късно изплуване нагоре към Слънцето. Благодаря! ”, приключи Фрейзър.

Наградата за най-хубав режисьор получиха Даниел Куан и Даниел Шайнърт за „ Всичко на всички места едновременно ”.

„ Искам да посветя този „ Оскар ” на майките по света и по-специално на моите майка и татко. Благодаря, че не смачкахте моята креативност, когато бях доста перверзен като дребен. Благодаря на всички, които работеха по кино лентата ни ”, сподели Шайнърт.

„ Режисьорът не е нищо без фамилията и екипа си. Ако нашият филм има талант, то е с помощта на хората, които го внасят. Геният не идва от индивити, той се появява от колектива. Във всеки един от нас има великолепие ”, добави Куан.

За най-хубав анимационен филм е избран „ Пинокио ” на Гийермо дел Торо.

„ Оскар “ за артист в поддържаща роля получи Ки Хи Куан за „ Всичко на всички места едновременно ”.

„ Благодаря Ви! Майка ми е на 84 години и гледа. Мамо, преди малко завоювах „ Оскар ”. Моето пътешестване потегли от една лодка. Прекарах година в лагер за бежанци и в последна сметка се оказах на най-голямата сцена в Холивуд. Казват, че такива истории се случват единствено в киното. Аз не мога да допускам, че това ми се случи. Това е американската фантазия! Благодаря Ви толкоз доста! Благодаря на Академията! Благодаря на майка ми, на брат ми! Дължа всичко на любовта на живота ми - на моята брачна половинка. Трябва да вярвате в фантазиите ”, съобщи разгорещено Куан.

Наградата за актриса в поддържаща роля получи Джейми Лий Къртис за „ Всичко на всички места едновременно ”. 

„ Всички, които направихме този филм, ние спечелихме този „ Оскар ”. Моят екип-мечта, моят сътрудник, преди малко спечелихме „ Оскар ”. Семейството ми - прелестният ми брачен партньор, дъщерите ни. Моята сестра - „ Оскар ” спечелихме, сестра ми. Всички хора, които поддържат киното. Хиляди, хиляди! Току-що спечелихме „ Оскар ”, дружно ”. Мама и баща също са номинирани за „ Оскари ” в разнообразни категории. Спечелих „ Оскар! ”, сподели Къртис.

За най-хубав документален филм е избран „ Навални ”.

„ Ние изискуем толкоз доста на Христо Грозев - нашият българин. Христо, ти рискува всичко, с цел да разкажеш тази история ”, сподели режисьорът на „ Навални ” Даниел Роър.

Документалният филм „ Навални ” наблюдава разкритията, които българският проверяващ публицист прави, откакто Алексей Навални е токсичен през 2020 г. 

Преди премията пред NOVA Грозев изясни, че снимането на „ Навални ” е било мъчно, тъй като е трябвало да се борят с непрекъснато следене и опити за дезинформация от страна на Русия.

Най-добър игрален късометражен филм е „ An Irish Goodbye “

„ Оскар “-ът за операторско майсторство е за „ На Западния фронт нищо ново ”.

Наградата за най-хубав грим и прическа пък е за „ Китът ”, а за най-хубав дизайн на костюмите - „ Черната пантера: Уаканда вечно ” - Рут Картър.

Рут Картър влиза в историята. С втората си премия за най-хубав дизайн на костюми довечера тя става първата афроамериканка, която печели няколко „ Оскара ”, в която и да е категория.

За най-хубав чуждоезичен игрален филм бе избран „ На Западния фронт нищо ново ”, а за документален късометражен филм - „ The Elephant Whisperers “, за късометражен филм (анимационен) - „ The Boy, the Mole, the Fox and the Horse “. 

Наградата за най-хубав продукционен дизайн е за „ На Западния фронт нищо ново ”, за най-хубав саундрак - „ На Западния фронт нищо ново ”, за най-хубави образни резултати - „ Аватар: Природата на водата ”, за най-хубав автентичен сюжет - „ Всичко на всички места едновременно ”, за най-хубав приспособен сюжет - „ Жените приказват ”, за най-хубав тон - „ Топ Гън: Маверик ” и за най-хубава истинска ария - NAATU NAATU от RRR.

Индийският филм RRR е и с българско присъединяване. Тодор Лазаров е индивидът, с помощта на който част от лентата е снимана в България. 

„ През 2018 година за първи път ми се обадиха за този филм. Тогава ми предложиха да бъда индивидът, който се занимава с конете. Но по това време бях в Лондон. След това ми предложиха да бъда екшън камера оператор. Трябваше да е ангажимент за 5-6 дни, а станаха 6 седмици ”, показа той пред NOVA. По думите му по-късно той станал екшън режисьор, а по-късно и продуцент на кино лентата. 

„ Оскар “-ът за най-хубав монтаж е присъден на „ Всичко на всички места едновременно ”.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР