Всичко наготово и защо децата на богатите родители са разглезени?

...
Всичко наготово и защо децата на богатите родители са разглезени?
Коментари Харесай

Синът ни не може да поема отговорност

Всичко наготово и за какво децата на богатите родители са капризни? От най-ранна възраст те са привикнали да не им липсва нищо.

Но когато пристигна моментът да изоставен бащиния дом, на хоризонта се появяват планина от проблеми. Разбира се, има и такива, които поемат отговорност за живота си. Но се случва порасналото дете на 30 години да чака помощ от татко си и майка си.

На 56 години съм, работя в строителната сфера в чужбина. Със брачната половинка ми живеем добре и по принцип в никакъв случай не сме се лишавали от нищо. Направихме всичко, с цел да се усеща синът ни благополучен. Не мога да кажа, че сме давали всичко наготово, само че очевидно някъде сме позволили неточност.

Андрей към този момент е на 30 години, само че все пак ни желае пари. Освен това, брачната половинка ми счита, че ние сме длъжни да се грижим за него, даже той към този момент да е пораснал. Не разбирам това. Той се ожени за по-възрастна жена. Бях срещу, само че в никакъв случай не оказвах напън върху сина си. Решението си беше негово.

Година след сватбата им се роди дете. Андрей даже не работеше. Първите няколко години ние се грижехме за тях. Дори предложих работа на сина си, само че строителството не му подхожда.

Най-вече ме разстройва неблагодарността на сина ми. Дори му осигурихме жилище. Сега той живее със фамилията си в необятен 2-стаен апартамент, който аз наследих от майка си. Реших, че е време той самичък да поеме отговорност за живота си.

Но той всяка седмица се обажда и желае пари за щерка си. Той просто ни манипулира, знаейки, че не можем да откажем да помогнем на внучката ни. Осъзнавам, че това е неверно. Въпреки че Андрей към този момент си откри работа, заплатата му към момента не е задоволителна за всички потребности.

Снахата се върна на работа, откакто разбра, че повече няма да им оказваме помощ и общият им приход се усили. Парите би трябвало да им стигат, само че те не престават да желаят помощ от нас.

Трябва да създадем ремонт, колата стартира да се скапва постоянно. Освен това, с жена ми просто желаеме да отидем на отмора. Андрей се обади оня ден и „ ме зарадва “, че чакат второ дете. Нямам срещу фамилията ни да се усили. Но би трябвало да помислят добре, преди да имат второ дете.

Вижте още: Как да задържим интереса на мъжа до себе си?

Аз и брачната половинка ми взехме решение да нямаме второ дете. Нямахме задоволително пари, време и сили. Андрей и брачната половинка му също нямат, само че ще се грижат за още едно дете.

Казах на сина ми, че към този момент не мога да им оказвам помощ. Имам личен живот и не желая да го пропилявам, с цел да спечелвам пари за сина си, който е на 30 години. Казах й на жена ми повече да не му превежда пари. Това не може да продължава постоянно! Жена ми ми е афектирана, а синът ми въобще не ми приказва.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР