Всичко на плажа е полезно за теб и твоето здраве,

...
Всичко на плажа е полезно за теб и твоето здраве,
Коментари Харесай

Науката казва – всичко на плажа е полезно за теб

Всичко на плажа е потребно за теб и твоето здраве, прочувствено и физическо. Плажът е най-хубавият лек, когато се чувстваш гневен, обезпокоителен или уплашен. Освен че усъвършенства цялостното психическо здраве, той може да лекува и кожни болести и даже да ти помогне в горенето на калории.

Водата

Морската вода е богата на доста минерали. Те могат да оказват помощ за лекуването на кожни болести като псориазис е екзема. Самата вода може да бъде потребна при синузит или висока температура. Морската вода може да подтиква освобождението на “хормоните на щастието” – допамин и серотонин.

Плуването в морето е упражнение, което има огромни изгоди освен за физическото, само че и за психическото здраве. Това се дължи на възстановителните резултати, които директният контакт с природата ни обезпечава.

Бризът

Морският бриз може да има детоксикиращ резултат. Когато си на плажа, пълниш дробовете си с негативни йони, които ускоряват имунната система. Тези негативни йони могат да имат и антидепресивен резултат и да облекчат признаците на сезонно афективно разстройство.

Морският въздух дава чувство за успокоение след единствено един ден на плажа и оказва помощ за по-добрия нощен сън.

Пясъкът

Морският пясък е натурален ексфолиант и действо доста добре за премахване на мъртвата кожа по стъпалата. Той може също по този начин да усъвършенства цялостното ти здравословно положение и да забави стареенето, защото до момента в който вървиш по него, абсорбираш земните електрони.

Докосването на топлия морски пясък по краката има отпускащ резултат. Ходенето в него ти оказва помощ да бъдеш във форма, защото изисква известни старания. Също по този начин бягането в пясъка ще ти помогне да гориш калории.

Звуците

Звукът на морските талази носи чувство за мир и баланс. Подпомага възобновяване и цялостното богатство на мозъка, защото подготвя по-лесно реализиране на медитативно положение.

Човешкият мозък като цяло е податлив да реагира позитивно на водата, в това число на нейния тон. Този тон може да ти помогне да подобриш своето себепознание и да излекува отрицателните усеща.

Цветът

Проведено е проучване, което открива, че хората, които живеят с аспект към морето са по-малко уплашени от останалите. Според това проучване съществува връзка сред по-доброто здравословно положение и синия цвят на водата и небето. Като цяло синият цвят кара хората да се усещат по-спокойни и отпуснати.

Плажът е идеалното място за хора, които търсят успокоение и тишина.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР