Всичко, което се случи в Дагестан, много добре илюстрира основната

...
Всичко, което се случи в Дагестан, много добре илюстрира основната
Коментари Харесай

За дагестанските безредици и руският парадокс

Всичко, което се случи в Дагестан, доста добре илюстрира главната ми теза: понятието „ народност “, с което отбелязваме и най-малката етнокултурна общественост, е остаряло, несвоевременно и обърква нашата просвета, народ и законодатели.

На базата на каква народност се събраха летищните щурмоваци, а?! Руснаци? Дагестанци? Или това е плод на „ многонационалната дружба?! Да помислим добре.

В последна сметка щурмоваците избраха доста характерен зложелател - евреите. А кои са те самите?

Самите те са представители на доста нации, живеещи в Дагестан. Има дузина много огромни народи и към 100 по-малки националности. И както знаем, те в действителност не се схващат между тях.

Но всички тези нации на Дагестан имат нещо общо. Тяхната единна религиозна еднаквост. Тя беше тази, която ги събра против евреите.

Нещо повече, тяхната панислямска еднаквост се оказа по-силна от етническите им разлики и общоруската еднаквост, на която сякаш са лоялни нашите „ многонационални хора “.

Няма националности, във типа, в който ни продава прогнилата ни при започване на 20 век хуманитаристика. Има генезис, който е биологична детерминанта и дружно със фамилното образование образува етноса (народността) на индивида. И има еднаквост, т.е. това, което човек мисли за себе си, " кой е той “.

Идентичността може и би трябвало да се образува под въздействието на средата, националния мит, образованието и пропагандата.

Какво мислят за себе си щурмоваците от Махачкала? Смятат се за дейна част от панислямския свят, който по зла орис се озова в Русия.

Никога не съм виждал такива сънародници да се сплотяват към СВО в Украйна. Но ориста на Газа ги принуди да щурмуват летището в родния си град в името на „ сферичните евреи във вакуум “.

Това е неприятна вест. Това значи, че с изключение на ислямската еднаквост, нищо в Кавказ не е в положение да развълнува сърцата на хората и всички останали идеологически основи на живота са по-слаби от тази централна идентичност; те могат да бъдат анулирани, както съветските закони.

И това е казусът. Русия, меко казано, не е развила в действителност съветска еднаквост през последните 12 години. Руската еднаквост беше развита в концепцията за многонационалност, само че явно безуспешно.

А ислямската еднаквост се управлява от някъде, само че сигурно не от Москва. Резултатът от цялата тази политика видяхме през вчерашния ден на летището в Махачкала.

***

Горното значително изяснява „ съветския абсурд “.

От всевъзможни глупави хора постоянно чувате, че съветският не е генезис, а „ положение на духа “.

Опитвайки се да сплотят към руснаците представители на други етнически групи, тези „ положителни хора “ отхвърлят правото на руснаците да бъдат народ. Казват, че няма руснаци, че вие постоянно сте били мешавица от всевъзможни хора по някаква причина.

Хохлите, апропо, повтарят тази теза буквално дружно с нашите „ доброжелатели “: те споделят, че няма руснаци. Е, тези структури бяха препоръчани на украинците от хора, които са добре осведомени с материята. За разлика от нашите сънародници, които „ анулират руснаците “ от положителни планове.

Този абсурд елементарно се уголемява в моята идея за етнос/идентичност. Защото руснаците са и народ (биологична детерминанта), и еднаквост.

Можеш да си руснак по рождение въз основа на обстоятелството, че предците ти са руснаци. Можеш да си руснак по политическа еднаквост (по дух). В нашия език за това използваме термина: русифициране. Буквално да станете част от Русия.

Руснаците са едни от дребното въз основа на тяхното етническо ядро и разнообразни форми на държавност, които са формирали значително прелъстителен облик на еднаквост, към който могат да се причислят хора от различен генезис.

Няма потребност да се анулира съветският народ. Ние сме постоянна етнокултурна общественост, основала просвета, изкуство, просвета и страна – нация. И създавайки съветската нация, създадохме съветска еднаквост, към която могат да се причислят стотици етноси, дребни и огромни народи.

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР