Всичко е в ръцете на президента Румен Радев. Парламентът вече

...
Всичко е в ръцете на президента Румен Радев. Парламентът вече
Коментари Харесай

ИТН: Всичко е в ръцете на президента Румен Радев

Всичко е в ръцете на президента Румен Радев. Парламентът към този момент насрочи президентските избори. Логично за нас е двата избора да са 2 в 1, с цел да се спестят пари на българските данъкоплатци, тъй като в противоположен случай от една страна ще разкарваме хората в три следващи седмици на избори, въпреки това тези избори ще бъдат двойно по-скъпи. Това към този момент е решение на президента.

Това съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов на брифинг Народното събрание.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев разяснява, че няма да разпусне Народното събрание незабавно, тъй като би трябвало да се гласува актуализацията на бюджета, да се одобряват и други закони, както и да се прегледа Планът за възобновяване. Той сподели още, че съгласно него изборите не би трябвало да са две в едно, само че поради цената ще мисли за уравновесено решение.

" Видяхме и днешната позиция на президента. Нужно е малко повече време на Народното събрание да се оправи с актуализацията на бюджета, тъй като това е може би най-важното за този 46-и парламент. Логично е 2 в 1 да е на първи тур, тъй като българският гласоподавател по либерален метод ще има опция да гласоподава, а оттам-нататък какво ще се случи - може президент да има още на първи тур. Зависи от изборната интензивност. Ако не стигнат резултати, към този момент оттам-нататък президентската борба е сред мажоритарни персони, която би трябвало да завърши на втори тур ", добави Балабанов.

Той изясни още, че доста неща би трябвало да бъдат прегледани.

,,Знаем датата, на която Българска социалистическа партия ще върне неизпълнения мандат, може още тогава президентът да реши коя да е датата за изборите и да няма време за други неща. Затова този парламент се е съсредоточил най-много в актуализацията на бюджета``, акцентира депутатът.

Междувременно от партията на Слави Трифонов желаеха в специфична декларация незабавно да се реши казусът с неизплащането на медиците на първа линия по 1000 лв. всеки месец.

" Във връзка със обстановката от ковид има незадоволство и напрежение от неполучаването на спомагателните хонорари от 1000 лева за работа в тази среда ", посочи Силви Кирилов от Има Такъв Народ.

Той разясни, че от партията виждат две благоприятни условия за какво не са изплатени тези средства. Едната е, че шефовете на лечебните заведения не ги изплащат, като употребяват някои неуточнени тълкувания на методологията. Другата причина била промяна на текстовете на методологията, които дават опция за разнопосочно пояснение.

Представителите на " ИТН "  не обявиха дали и те желаят оставката на служебния здравен министър. Силви Кирилов акцентира, че всеки може да желае оставки, само че декларацията им е във връзка със основаната конюнктура с неизплащането на възнагражденията. По думите му ограниченията забавят разпространяването на вируса и са навременни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР