Всичко е процес и успехите ще дойдат, заяви баскетболната легенда

...
Всичко е процес и успехите ще дойдат, заяви баскетболната легенда
Коментари Харесай

Легендата на ЦСКА Тодор Богданов: БК ЦСКА трябва да се цели в топ 4

Всичко е развой и триумфите ще дойдат, съобщи баскетболната легенда на ЦСКА Тодор Богданов в изявление във връзка завръщането на тима в НБЛ след 13-годишно неявяване. Отборът започва сезона със загуба от Спартак Плевен, само че бе посрещнат от голям брой звезди и митове на българския баскетбол, които се събраха в новата зала на " армейците ". Независимо от сложния старт, Богданов, един от спортистите, съдействали за славата на ЦСКА в предишното, гледа оптимистично на актуалната страница от алената история. Не толкоз поради последвалите две победи в НБЛ, а поради екипът, който се е захванал да възражда „ армейския “ баскетбол.

„ Трябва да се върви малко по малко. Важното е да не се стопира. За жал ЦСКА много време бе спрял. Да развиваш баскетбол в този момент е като да плуваш в сярна киселина, само че съм сигурен че Чакмаков, Гергов и Росен Барчовски знаят по какъв начин. Тази година би трябвало да се целят в топ 4. Школа, зала, завръщане в елита – всичко е развой и триумфите ще дойдат “, споделя Богданов.

Според Богданов са нужни още мачове, до момента в който новият тим успее да се сработи.

„ Има доста какво да се желае от опитните играчи, младите не трябва да се помиряват с помощни функционалности. Следя развиването на Андрей Иванов. Физически е доста здрав, нека работи за бързината си този сезон “, разяснява баскетболистът, част от звездния тим на ЦСКА през 70-те години.

Сравнението на играта преди и в този момент демонстрира, че баскетболът преди е бил по-бърз, а повода е, че в този момент играчите са доста по-атлетични и отбраните са доста по-здрави. Според Богданов през днешния ден нямаме играчи на високо равнище нито в баскетбола, нито във футбола, заради дребното старания, които играчите поставят. Нужни са доста систематична работа и конкуренция, с цел да бъде основана баскетболна звезда тук.

„ На клубно равнище би трябвало да работят все едно са в националния тим преди Европейско състезание. Организация - страната, федерацията, клубовете - всеки да знае целите си, какво желаят и къде желаят да стигнем. Сега няма цел “, показва „ алената “ баскетболна легенда.

И акцентира, че баскетболният план изисква вложения - даже в прилежаща Турция един нов тим се стартира с капитал от десетки милиони долари, а до момента в който стоим толкоз надалеч от положителните образци, ще играем единствено в родното състезание.

„ Затова смъквам шапка на Чакмаков, Гергов и Барчовски - захванали са се с доста тежка и неблагодарна задача. Тази безрезервност би трябвало да се прави оценка. Никой не може да ме убеди и, че efbet дават пари за спорта единствено, с цел да се популяризират. Те са приели грижата за спорта като публичен ангажимент. Благотворителност, която пробва да запълни неналичието на страна в тази сфера. Държавата дава оскъдни пари за спорта, с което ясно споделя, че или не се интересува от него, или просто никой не схваща какъв брой е значим ", споделя още Богданов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР