Всичко е гениално просто – Oppo намери най-простият начин за

...
Всичко е гениално просто – Oppo намери най-простият начин за
Коментари Харесай

Oppo откри начин да замаскира предната камера на безрамковите си смартфони

Всичко е гениално просто – Oppo откри най-простият метод за маскиране на предната камера, тъй че да не пречи на прегледа, а в противен случай, даже добавя детайлите на екрана.
През 2019 стартира нова мода в света на смарт телефоните с екрани и око на камерата. Изненадващо, един от първите на напред във времето в новия опит беше Samsung, който пусна смарт телефона Galaxy A8s с отвор в екрана, откъдето гледа камерата. 

Очаква се идната линия Samsung Galaxy S10 да има същата специфичност. Въпреки това обаче, не на всички консуматори им харесва обстоятелството, че на екрана има мрачно леке ​​на видно място. Съответно от производителите се изисква да създадат нещо по въпроса. Очевидно, китайският Oppo първи ще направи сходен опит.

Две патентни поръчки на Oppo, подадени в Световната организация за интелектуалната благосъстоятелност (WIPO), демонстрират по какъв начин да се направи незабележим потребния отвор в екрана.

Патентните поръчки на Oppo се назовават ​​“Мобилен телефон с интерфейс за икони на приложения“, а изображенията демонстрират устройство на Oppo с предна камера, вградена в горния ляв ъгъл на екрана. Според тази поръчка, иконата на камерата затваря отвора на екрана, а щракването върху нея отваря приложението на камерата. Кликването върху иконата и преместването на пръста надясно ще изключи приложението на камерата.

Във втората поръчка, пет икони на приложения се появяват в горната част на екрана на смарт телефона, в това число и приложението на камерата, което още веднъж покрива отвора. Размяната на приложения разрешава да се демонстрират други икони, макар че приложението на камерата постоянно остава на същото място. Кликването върху него ще отвори камерата, а щракването върху която и да е от останалите икони на приложение в горната част на екрана, ще отвори съответната стратегия.

Очаква се, че първите Oppo смарт телефони, оборудвани с „перфориран“ екран, ще бъдат показани идващия месец по време на ревюто MWC 2019 в Барселона. Тези модели евентуално ще са Oppo F19 и Oppo F19 Pro. Предполага се, че тези смарт телефони ще бъдат снабдени с 10x оптично нарастване и вграден в екрана скенер за пръстови отпечатъци, който може да бъде деен на всички места върху екрана на смарт телефона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР