Всичките ни критики по вота на недоверие по темата Здравеопазване

...
Всичките ни критики по вота на недоверие по темата Здравеопазване
Коментари Харесай

Крум Зарков: Важни са решенията, които предлагаме в здравеопазването

Всичките ни рецензии по вота на съмнение по тематиката Здравеопазване се одобряват, само че са значими и решенията, които предлагаме. Всички признават, че има проблеми, само че никой не предлага решение.

Това сподели зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Крум Зарков. Народният представител напомни, че дълго чаканите модели, които са били поискани от новоназначения министър на опазването на здравето не дават отговор на нито един от основните въпроси в българското опазване на здравето.

Нищо не се споделя за задълженията на лечебните заведения, които банкрутират една след друга и град след град, нищо не се споделя за остойностяването на медицинските действия, в това число- консумативи, медицински труд, нищо не се споделя за кадровата злополука, която разтриса опазването на здравето и скоро ще осъмнем без лекари, по този начин както сме се събудили без медицински сестри ", акцентира Зарков. Той разяснява, че министерството на опазването на здравето предлага да се налеят още 800 млн. лева, които да дойдат от джоба на всички българи, заделяйки по още 12 лева за опазване на здравето. Той изясни, че не излиза наяве какво тъкмо ще се направи с тези пари, нито излиза наяве с какво те ще трансформират самата система.

" Парите в опазването на здравето би трябвало да намерят надалеч по- ефикасни канали за консумиране, при все това приказваме за 8 милиарда лева, които годишно се разходват в системата. " - предложи той. Припомни, че общинските лечебни заведения във Враца, Ловеч, Види, Стара Загора, Чирпан и още доста други градове са пред банкрут и в същите тези градове " никнат като гъби частни клиники ", което не е неприятно, в случай че не беше за сметка на обществения запас. " Ние предлагаме общественият запас да бъде ориентиран към обществените лечебни заведения ", акцентира Зарков. Той разяснява, че всяко обитаемо място би трябвало да има достъп до качествена общинска, държавна, университетска болница. " Това не е искане на Българска социалистическа партия, това е конституционно право на всеки българин ", заключи Крум Зарков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР