Всички знаем за ползите от ядките и колко важно е

...
Всички знаем за ползите от ядките и колко важно е
Коментари Харесай

Орехите и още доказани ползи от тях за здравето ни

Всички знаем за изгодите от ядките и какъв брой значимо е те постоянно да участват в менюто ни. Едни от най-евтините, вкусни и в същото време цялостни с хранителни субстанции са орехите. Те ни оказват помощ по доста способи да бъдем по-здрави и едно ново проучване го потвърждава за следващ път.
 Орехи, фибри, растителни мастни киселини и понижават ли ядките риска от сърдечни болести
Кои са най-полезните ядки

За крепко сърце и по-дълъг живот

Този път се преглежда връзката сред орехите и метаболитния синдром - положение, което засяга от ден на ден хора. То се свързва както със затлъстяването и затрудненото преправяне на хранителни субстанции и произвеждане на сила, по този начин и с наличието на други предпоставки за развиване на диабет и сърдечно-съдови болести - като висок холестерол, високо кръвно и високи равнища на триглицеридите.

В сходни случаи лекарите предлагат промени в метода на живот, свързани с повече физическа интензивност и по-здравословно хранене. А в този момент се открива, че орехите всъщност могат да ни помогнат значително в битката с метаболитния синдром и всички здравословни проблеми, до които може да докара.
 Снимка 653192

Ирански учени правят на данните от предходни проучвания, занимаващи се с изгодите от този тип ядки, и откриват, че има силна зависимост сред тяхната консумация и деянията на метаболичния синдром. И се счита, че ползотворният им резултат се дължи на полифенолите и полиненаситените мастни киселини в състава им, като омега 3.

Според мета разбора, повлияват положително на разнообразни аспекти от кръвния профил и вкарват в норма индикатори като триглицериди и " неприятен " холестерол, както и изцяло подобряват кръвообращението. По този метод те ни подсигуряват понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести.
 Снимка 653190

Освен това орехите са се доказали като ефикасни за предварителна защита и понижаване на признаците при диабет. Също по този начин ядките усъвършенстват инсулиновата чувствителност. Според едно проучване орехите даже понижават риска от развиване на диабет с цели 68% спрямо при тези, които не ги употребяват постоянно, написа The Healthy.

Друг значим фактор за развиването на метаболитен синдром е тежестта. Той се среща най-вече при хората с наднормено тегло. A в случай че и ние водим неравностойна борба с него, би трябвало по-често да залагаме на орехите като междинно похапване. Те ни дават мигновено чувство за задоволеност и по този начин по-рядко ще посягаме към нездравословните изкушения, както и може да понижим порциите на главните хранения.
 Орехите, бадемите, лешниците, кашуто и методът, по който да извлечем всичките им потребни свойства
Как ядките стават в действителност потребни

Струва си да го вършим

Но не трябва и да прекаляваме с количеството, тъй като орехите са богати и на мазнини, въпреки и от потребните. Съдържат и девет калории на грам. Затова да вземем за пример една шепа от тях е съвършената следобедна закуска, която е задоволително засищаща и потребна, с цел да нямаме потребност от нищо друго до вечеря.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР