Всички знаем тези малки пържени хапки, които се предлагат в

...
Всички знаем тези малки пържени хапки, които се предлагат в
Коментари Харесай

Ще се отвратите! Вижте как и от какво се правят пилешките хапки

Всички знаем тези дребни пържени хапки, които се оферират в множеството заведения за бързо хранене или даже изпържваме небрежно в личната си кухня. Виждаме ги на всички места – техният хрупкав, златист тип ни изкушава посредством всевъзможни апетитни реклами. Но от какво в действителност са направени пилешките хапки? Ще ви разбираем това в идната публикация и по-късно сами решете дали ще продължите да ги консумирате, написа zdraveikrasota.bg.

Техният апетитен и съвършен златистокафяв тип ни кара да преглъщаме жадно всякога, когато ги забележим. Често неправилно имаме вяра, че са по-здравословният избор за нашите деца или че лекарят е споделил да се заобикаля аленото месо поради холестерола, който съдържа. Затова избираме пилешките хапки и в никакъв случай не бихме помислили, че те могат да покачат равнищата на триглицеридите. И това надалеч не е всичко…

Следващия път, когато разглеждате меню в ресторант за бързо хранене или се пробвате да решите какво да приготвите небрежно за обяд или вечеря, отделете малко време да помислите и да вземете вярното осведомено решение.
Как се подготвят пилешките хапки?
Тези вкусни пилешки хапки, които наподобяват по-здравословната опция от един хамбургер, в реалност са направени от розова паста, която наподобява на замразен йогурт от ягода или дъвка. Въпросната розова паста е получена от смилането и механично делене на цели пилета. Майкъл Кинд неотдавна разкри това в своя блог Early Onset of Night.
 hapki-2

Но това не е всичко. Розовата маса, която е резултат от този развой, е цялостна с бактерии. Какво следва, с цел да се отстранен? Стерилизират я с амонячна баня, елементарна и отвратителна процедура. Ако всичко свършваше тук, бихме били задушавани от миризмата на амоняк всякога, когато подготвяме пилешките хапки. За да се скрият усетът и мирисът на химическия дезинфектант, пилешките хапки се покриват с изкуствени оцветители и овкусители (ако се замислим за това, тези добавки участват в огромна част от храната, която консумираме всеки ден).

Известният готвач Джейми Оливър е „ виновникът” за повишение на осведомеността по отношение на процеса за подготвяне на пилешките хапки в неговото телевизионно шоу Food Revolution, предавано от мрежата ABC. Той споделя, че информацията би трябвало да стигне до родителите, с цел да спрат да дават на децата си тази нездравословна храна.

По-късно каналът НатГео излъчи предаване за храни, създадени благодарение на „ механично делене “, техниката, която изяснява произхода на пилешките хапки.
 hapki-4

Хъфингтън Пост изследва „ подправената “ храна
Статията на Хъфингтън Пост, известна в целия свят като „ Какво в действителност има в пилешките хапки? “, притегли вниманието на интернационалната общественост, когато разгласи, че хапките не съдържат единствено пилешко месо. Освен месото – единственото нещо, което би трябвало да съдържат – в пилешките хапки могат да се намерят вътрешности, натрошени кости, лой, вени, нерви, хрущяли, както и към 30 разнообразни химически добавки. Те съдържат по-малко от 50% пилешко, а останалото е заряд.

Статията стартира с „ Когато поръчвате бързо хранене, знаете, че не вършиме здравословен избор, само че най-малко очаквате да е храна. Пилешкото е пиле и месото е месо, нали по този начин? “

Медията организира редица изследвания върху „ подправената “ храна. Когато става въпрос за пилешките хапки, единствено към половината от тяхното наличие е в действителност пилешко месо; останалата част се състои от повече от 3 дузини добавки и заряд, в това число алуминиев сулфат.
 hapki-5

Американският вестник за медицина съпоставя пилешките хапки от две водещи вериги за бързо хранене (не се прецизира кои, само че ние с съображение можем да предположим кои са те). Хапките от двете вериги съдържат най-вече единствено 50% пилешко месо, а останалата част е примес от хрущяли, нерви, смлени кости, вени и мазнини.

Според доктор Ричард Д. де Шазо от Медицинския център на Университета в Мисисипи, „ фирмите избират да употребяват неестествен микс от пилешки елементи вместо чисто месо. След това то се начуква, пържи се и някак продължава да се назовава пиле. Това е артикул въз основата на пиле, който съдържа доста калории, сол, захар и мазнини и не е здравословен за никого. “

Д-р Дейвид Кац от университета в Йейл показва, че тази примес може да бъде нездравословна, макар че резултатите от изследванията към момента не са разполагаем. Само информирането на хората, че пилешките хапки са направени от нерви, вени и натрошени кости, не е задоволително, с цел да ги накараме да спрат да ядат продукта; хората също би трябвало да знаят, че те съдържат химически добавки, които трансформират усета и консистенцията. Проблемът с пилешките хапки не са частите от животното, които се употребяват, а консервантите и химикалите, които се прибавят по време на производството.
 hapki-3

Статията в Хъфингтън Пост споделя по какъв начин в парче пържено пиле е открит антипенител диметилполисилоксан; това вещество се съдържа и в антифриза за колите. Въпреки че тези добавки не са декларирани като нездравословни, те няма по какъв начин да са потребни за нас. Други производители за бързо хранене прибавят MSG, който предизвиква главоболие и прекалено изпотяване. Десет единици съдържат 900 мг. натрий преди пържене, което е много над целесъобразната дневна доза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР