Всички знаем колко полезна е сьомгата. Цялата истина за норвежката

...
Всички знаем колко полезна е сьомгата. Цялата истина за норвежката
Коментари Харесай

Норвежката сьомга се оказа най-токсичната храна в света

Всички знаем какъв брой потребна е сьомгата. Цялата истина за норвежката сьомга обаче ще ви смае.

Мастните киселини, които се намират в алената риба, са потребни за кожата, косата и мозъка. Само качествените артикули обаче са в положение да подобрят здравето. Месото от норвежка сьомга влиза в менюто на хора, които се борят с някои много съществени заболявания като рак да вземем за пример. И в случай че не е качествено, то може да навреди даже още повече.

За смут на потребителите се оказва, че норвежката сьомга в никакъв случай не претендира да е първокачествен и безвреден артикул. Тя не е риба в цялостния смисъл на думата, а същински синтез от отрови. До това умозаключение са стигнали френските публицисти Николa Даниел и Луи де Барбейрак.

 сьомга

Двойката публицисти потегля на странствуване от Норвегия и Виетнам. Тяхна цел е да схванат какво се случва във фермите, където се отглеждат някои от рибите.

Уловът на риба в Норвегия носи 4 милиарда $ на година и е на второ място след добива на петрол. Това е величествен бизнес, което прави неизгодно за производителите да популяризират истината за това какво съдържа този артикул. Ето за какво малко на брой знаят за огромното количество токсични химикали, които сьомгата съдържа. Френските публицисти са безапелационни, че с право можем да назовем рибите, които се отглеждат в някои ферми във Виетнам и Норвегия, най-токсичната храна на света.

 Норвежка сьомга

За да подтикват растежа на рибата, производителите употребяват неразрешени ветеринарно-медицински препарати. Малка норвежка плантация може да развъди до 2 милиона риби в даден миг. Толкова доста риби, отглеждани в пространство, което не е задоволително за техния брой и размер, приказва за риби, които съвсем непрестанно са заболели, или са непрестанен разплодник на заболявания. В положение на действителна зараза се следи панкреатична некроза и инфекциозна анемия. В подобен случай, с цел да спасят колкото се може повече риби от инфекцията, във водата се наливат специфични пестициди, което прави месото токсично. За да унищожат нормалните паразити, производителите в допълнение употребяват още отровни пестициди. Това изяснява за какво служащите в норвежките ферми са оборудвани и работят с газови маски.

 Сьомга

В рамките на проучването си публицистите откриват, че 50% от рибите тресчица и сьомга са родени с разновидност. Те не могат да си затворят устите. С тази генна разновидност във фермите живеят до осем генерации риби. Нормално рибата не би трябвало да е с отворена уста. Всеки риболовец знае, че такава риба не се яде. В магазина обаче филето от сьомга се продава без главата. Което на процедура прави невероятно да разберем какво слагаме на трапезата си. Като нищо може да се окаже, че ядем норвежка сьомга за здраве, до момента в който тя постепенно и несъмнено ни убива.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР