Всички знаем колко много отпадъци виждаме около нас катo излезем

...
Всички знаем колко много отпадъци виждаме около нас катo излезем
Коментари Харесай

Могат ли отпадъците да са съкровища? Да, ако така ще се отървем от тях

Всички знаем какъв брой доста боклуци виждаме към нас катo излезем всеки ден – и това е едвам по-малко от 30% от всички боклуци, като останалите 70% се озовават в реки, езера или по други способи в океаните ни, и надлежно в храната ни. Може би всеки един от нас си мисли “аз не мога да реализира нищо самичък ”, само че би трябвало да имаме вяра и да сме уверени, че в случай че всеки един човек вдигне най-малко един отпадък дневно и го изхвърли - то действително може да стане забележителна смяна.

Именно в това са уверени Илияна и Зорница - 23- годишни млади дами, въодушевени от природата и с готовност да я запазят чиста.  Те вземат участие със своя артикул геймифицирано мобилно приложение EcoHunt, в 10-ото юбилейно издание на Innovation Academy - най-голямото публично-частно просветително партньорство в страната сред организации от частния, университетския, обществения и Неправителствени организации браншове.

 EcoHunt EcoHunt

Двете млади дами желаят да ангажират всички в общата задача за изчистването на природата от замърсяване с боклуци. Това ще стане посредством геймифицираното мобилно приложение EcoHunt, което работи на правилото на играта „ търсене на съкровища “, като съкровищата са боклуци, които за жал са много лесни за намиране.

Все отново - 40% от всички боклуци са от опаковки, капачки и сходни ежедневни обекти - неща, които виждаме всеки ден и елементарно можем да покорим дружно. Мисията им е посредством дребни стъпки всеки ден да сътворяваме табиет и отговорност към природата и се цели попречване на замърсяването на почви, вода и храна.

Какво съставлява планът им и каква е тяхната цел?

Целим решение на световен проблем с дребни стъпки. Нашите консуматори са всички пораснали и непораснали деца, които ежедневно са дейни на открито или просто желаят да се конкурират с приятелите си. EcoHunt има вяра, че с играта най-лесно се основават привички - тъй че в случай че искаш да създадеш потребен нов табиет, да се движиш повече или показваш на приятелите си нов метод за по-чиста природа, то EcoHunt е за теб!

 EcoHunt EcoHunt

Кои са младите мозъци?

Илияна Банкова е на 23 години. Завършила Маркетинг в УНСС, с което се занимава и сега. Хобитата ѝ са спорт и снимка. Интересът ѝ към опазването на околната среда стартира в 10-ти клас с присъединяване в план по Еразъм в Германия, обвързван точно на тази тематика, където и се запознахме.

А аз съм Зорница, студент в компетентност „ Геодезия “ в УАСГ. Интересувам се от изкуства, природа и екология. Хобитата ми са спелеология, преходи в планината, орнитология, както и други действия навън. Интересът ми към екологията се роди естествено, с желанието за запазване на красивата ни природа и с присъединяване в разнообразни планове в сферата.

 EcoHunt EcoHunt

Повече за Innovation Academy:

Основната цел на Академия за нововъведения е да се трансформира в изнесен център за споделено познание сред университетите в България по модела на иновационните центрове на университетите от бръшляновата лига. Исторически, планът започва през 2014 година в партньорство с 1 университет в столицата на България, София, а през 2023 година ще се организира в народен мащаб, в партньорство с повече от 14 университетa и обучителни центрове. С поддръжката на Представителството на Европейската комисия в България.

В плана са подготвени над 4680 участници и повече от 737 екипа досега, от които са стартирани и минали над 15% предприемачески хрумвания.

Сред лекторите на събитието са били интернационалните посетители като Чарлз Ландри, създателят на концепцията за изобретателен град, Антони Христов, някогашен арт шеф в Pixar, Линзди Шилваши, Innovation Space Manager в Гугъл и доста други.

Ако имате страхотна концепция, можете да се регистрирате тук: https://innovationacademy.bg/bg/

И още спомагателни материали за студентите - директива за работа с наставник, директива за направа на pitch deck, директива за валидация на концепция и други, можете да видите .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР