Всички знаем изискванията наизуст: Моля, уверете се, че вашите седалки

...
Всички знаем изискванията наизуст: Моля, уверете се, че вашите седалки
Коментари Харесай

Истинската причина да включвате самолетния режим, докато летите

Всички знаем условията наизуст: „ Моля, уверете се, че вашите седалки са в изправено състояние, преносимите масички са прибрани, щорите на прозорците са вдигнати, преносимите компютри прибрани под седалките, а електронните устройства са настроени на самолетен режим “.

Първите четири звучат рационално. Щорите на прозорците би трябвало да са вдигнати, с цел да можем да видим изключителна обстановка, като да вземем за пример пожар, написа.

Масите би трябвало да бъдат прибрани, а седалките изправени, с цел да можем бързо да напуснем мястото си при евакуация. Лаптопите могат да се трансфорат в същински снаряди при случай, защото джобовете на облегалките не са задоволително здрави, с цел да ги задържат, показва CNN.

А електронните устройства би трябвало да бъдат настроени на режим полет, с цел да не доведат до повреда, нали? Зависи кого питате.

Авиационната навигация и връзка разчитат на радиоуслуги, координирани за минимизиране на разстройствата от 20-те години на предишния век.

Цифровата технология, която се употребява сега, е доста по-напреднала от някои от по-старите аналогови технологии, употребявани преди 60 години.

Изследванията демонстрират, че персоналните електронни устройства могат да излъчват сигнал в същата честотна лента като информационните и навигационните системи на самолета, създавайки електромагнитни разстройства.

Но през 1992 година Федералната авиационна работа на Съединени американски щати и Boeing, в без значение изследване на потреблението на електронни устройства в самолета, не откриват те да предизвикват проблеми по време на некритичните етапи на полета (излитанията и кацанията се смятат за сериозни етапи.)

Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати стартира да основава резервирани честотни ленти за разнообразни приложения – като мобилни телефони и навигация и връзки на самолети, тъй че те да не си пречат.

Правителствата по целия свят създават едни и същи тактики и политики за попречване на проблеми със разстройствата в авиацията. В Европейски Съюз е позволено електронните устройства да останат включени на борда от 2014 година

Защо тогава, с тези световни стандарти, авиационната промишленост продължава да не разрешава потреблението на мобилни телефони на борда?

Един от проблемите се крие в нещо, което евентуално не очаквате – разстройства на земята. Безжичните мрежи са свързани посредством поредност от кули, коитомогат да се претоварят, в случай че всички пасажери, летящи над тях, употребяват телефоните си.

Пътниците, употребявали услугите на самолетния превоз през 2021 година, санад 2.2 милиарда, което е половината от броя на пасажерите през 2019 година Така че в тази доктрина евентуално има доза истина.

Разбира се, когато става дума за мобилни мрежи, най-голямата смяна през последните години е прекосяването към нов стандарт. Настоящите 5G мрежи провокираха безпокойствие у мнозина в авиационната промишленост.

Експертите показват, че спектърът на честотната лента на 5G мрежата е удивително непосредствен до този на авиацията, което може да аргументи разстройства в навигационните системи, подпомагащикацането.

Летищните оператори в Австралия и Съединени американски щати изразяватопасения за сигурността на въздухоплаването, свързани с внедряването на 5G, само че наподобява то не среща сходни проблеми в Европейския съюз.

Така или другояче, рационално е да ограничите потреблението на мобилни телефони в самолетите, до момента в който проблемите към 5G се разрешат.

Повечето самолетни компании към този момент дават на клиентите си Wi-Fi услуги на борда, с които те теоретично могат да употребяват мобилните си телефони.

Кабинният екипаж обаче не им е почитател. За тях би било неловко да изчакатпътниците да завършат диалога си, с цел да ги попитат дали желаят питиета или нещо за ядене.

На аероплан с 200+ души обслужването по време на полет ще отнеме повече време, в случай че всички организират телефонни диалози. Да не приказваме за шума.

Във времена, в които разрушителното държание, в това число „ въздушната гняв “ (термин, който се употребява за агресивното и невъздържано държание на пътниците), е все по-често срещано, потреблението на телефон по време на полет може да бъде различен фактор, изменящ цялото преживяване.

В умозаключение – потреблението на телефони по време на полет сега не пречи на работата на самолетните системи. Кабинният екипаж обаче може да избра използването на устройства на борда да остане неразрешена – с цел да не се забавя обслужването.

Въпреки това, 5G технологията навлиза в радио честотната лента на навигационните системи на самолетите и са нужни повече проучвания, с цел да се обясни въпроса със разстройствата в навигацията по време на кацане.

Не забравяйте, че от двете най-критични етапи на полета излитанията не са наложителни – само че кацанията да.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР