Всички знаем, че тютюнопушенето е вредно за нашето здраве и

...
Всички знаем, че тютюнопушенето е вредно за нашето здраве и
Коментари Харесай

Плодовете, които пречистват белите дробове дори на върлите пушачи

Всички знаем, че тютюнопушенето е нездравословно за нашето здраве и че доста усилва риска от рак на белия дроб. Все отново, в случай че пренебрегвате този факт и не можете да се откажете от поемането на никотин всекидневно, би трябвало да подбирате това, което е във вашата паница, написа БГНЕС.
Последни проучвания демонстрират, че някои артикули могат да подобрят здравето на белите дробове, по тази причина е за предпочитане да ги консумирате по-често, в случай че сте пушачи.
Изследването включва 680 души, измежду които пушачи, някогашни пушачи и непушачи. Те са отговаряли на въпроси, свързани с тяхното хранене.
Всички те са били подложени на измервания със спирометрия - способ, който мери белодробната функционалност, т.е. размера на белия дроб и скоростта на въздушния поток през дихателните пътища при поемане или издишване. Тестът е бил още един 10 години по-късно.
Резултатите демонстрират, че пушачите , които употребяват доста ябълки, банани и домати, имат минимум увреждане на белите дробове.
Според учените повода за това е, че тези артикули са богати на антиоксиданти, които спомагат за понижаване на възпалението на дихателните пътища, усъвършенстват здравето на белите дробове и оказват помощ за възобновяване на повредената тъкан, породена от дълготрайно пушене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР