„Всички започнаха да лягат на пода, започнахме да лягаме един

...
„Всички започнаха да лягат на пода, започнахме да лягаме един
Коментари Харесай

Очевидец на ужаса в Москва: Лягахме един върху друг на пътеката с осъзнаването, че може да умрем

„ Всички започнаха да лягат на пода, започнахме да лягаме един върху различен на пътеката, насочвахме тълпата да се движи напред. В същото време осъзнахме, че могат да влязат от всяка врата с картечници, и се опитахме да се придвижим към най-близкия излаз на горния етаж. Бавно, лазейки напред с осъзнаването, че може да умрем ", споделя пред Би Би Си един от очевидците, видял по какъв начин нападателите убиват хора в концертна зала край Москва.

При всеобща пукотевица в концертна зала край Москва починаха над 60 души, има и над 100 ранени. Жителите на Москва и Московска област са помолени да дарят кръв. Малко след 20 часа през вчерашния ден нападатели в камуфлажни облекла откриха огън с автоматизирани оръжия по публиката на концерт в Подмосковието. Следват две детонации, избухва и пожар.

Софико Квирикашвили от Москва пък е на концерта дружно със брачна половинка си. Те едвам съумяват да се изплъзнат на патроните: „ Седяхме на шестия ред на ВИП-партера. Звучеше някаква музика, на екраните се въртяха плакати на най-близките концерти. Вторият звънец удари и залата беше цялостна повече от половината ", споделя тя пред Би Би Си.

„ Ние бяхме на балкона, на горния етаж. Остава 10 минути преди началото на концерта, доста хора към този момент се бяха събрали, 70% от залата беше цялостна ", сподели фотографът Дейв Примов, който също е бил в залата, когато стартира стрелбата.

Ева е един от очевидците на нападението против „ Крокус Сити хол ". Тя е помощник на танцовата група, чиито членове е трябвало да излязат на сцената в 20:00 ч. московско време

„ Започнахме да се приготвяме с момчетата зад кулисите да излезем на с цената. Аз бях в гримьорната, споделя тя пред Би Би Си.

Хората, които към този момент са били в публиката и не са видели мъже да влизат във фоайето и да откриват огън, в началото не са разбрали какво се случва.

„ Не разбрахме, че това са изстрели - помислих, че са някакви фойерверки. Някакъв тип безконечен залп, може би някакви клаксони? Обърнах се един път в залата, повторно. А на третия път осъзнах, че цялата зала стартира да се разпръсква в разнообразни направления ", спомня си Софико Квирикашвили.

„ Чухме, както ми се стори, звуци от фойерверки. И моят другар, който беше на концерта с мен, също намерения, че става дума за заря. И по-късно видяхме хора, които вървяха по долната част на залата, по-близо до сцената, в навалица, като парен локомотив. Не разбрах какво е това ", споделя Дейв Привов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР