Хиляди демонстранти блокираха ключово кръстовище в грузинската столица Тбилиси на

...
Хиляди демонстранти блокираха ключово кръстовище в грузинската столица Тбилиси на
Коментари Харесай

Сблъсъци и протести: Какво се случва в Грузия и ще продължи ли ескалацията на напрежението

Хиляди стачкуващи блокираха основно кръстовище в грузинската столица Тбилиси на фона на продължаващите митинги в страната против закона за " задграничните сътрудници ". Протестиращите блокираха Площада на героите, през който минава по-голямата част от трафика в града.
 
„ Това е втората вълна от митинги. През предходната година имаше също прояви, свързани сразлични опасения за този закон. Младите хора, които са на площада се притесняват, че ще се повтори това, което се случва в Русия. Европарламентът и Усрусла Фон дер Лайен показаха опасения, че Грузия е не просто на кръстопът, само че прави завой към Русия, в миг, в който получи статут на кандида член за Европейски Съюз. Ясно е, че има спор сред поколенията ”, разяснява в ефира на „ Здравей, България ” на Нова тв журналистът Валери Тодоров.

Според него очакванията са, че президентът ще наложи несъгласие на закона, само че то евентуално ще бъде преодоляно. Едва ли ще можем да чакаме затихване на митингите. Ясни са последстията от закона. Той се назовава Закон за бистрота на чужестранното въздействие ”, посочи той.

Авторът и водещ на " Контракоментар " Асен Генов добави, че това не е конфликт сред Западът и Русия. „ Виждаме сериозен спор на база полезности и избор. Според социологически данни 80% от популацията на страната са за европейския път на Грузия. Това е следващият сюжет за вътрешна дестабилизация на една страна, която е избрала европейския си път ”, добави той. По думите му Европейски Съюз би трябвало да изрази по-твърда позиция.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР