Всички запаси от създаденото по съветско време нервнопаралитично бойно отровно

...
Всички запаси от създаденото по съветско време нервнопаралитично бойно отровно
Коментари Харесай

Запасите от `Новичок` са били унищожени с помощта на САЩ, твърдят руски екперти

Всички ресурси от основаното по руско време нервнопаралитично бойно отровно вещество " Новичок ", което съгласно Англия е било употребявано, с цел да бъде токсичен някогашен съветски двоен сътрудник, са били унищожени с американска помощ, споделиха съветски специалисти, представен от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Според Игор Никулин Съединени американски щати са финансирали програмата за заличаване в края на 90-те години на предишния век на запасите от веществото " Новичок " в обект от руско време в Узбекистан. Обектът в Нукус е бил употребен от Съветския съюз при създаването на неговите химически оръжия.

Никулин, който в предишното е бил и консултант на Организация на обединените нации, добави, че " американците също по този начин взеха част от техниката за производството на този газ на американска територия ".

Русия разгласи през септември, че е приключила унищожаването на своите останали от руската епоха ресурси от химически оръжия - акция, траяла няколко десетилетия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР