Всички видове буболечки и паяци не са никак приятни, но

...
Всички видове буболечки и паяци не са никак приятни, но
Коментари Харесай

Как да държим паяците и другите гадинки далеч от дома?

Всички типове буболечки и паяци не са по никакъв начин приятни, само че населявам доста от нашите домове. Различните препарати, които използваме с цел да можем да ги премахнем, постоянно могат да навредят на любимците ни и даже децата и околната среда. Как можем да предпазим нашия дом от сходни гадинки, без потреблението на такива химикали, употребявайки натурален вид артикули, които хем да бъдат безвредни хем ефикасни? Нека разберем  в тази публикация.

Развъдете калинки във вашата градина
Учените изследваха отровата на Черната вдовица
Черната вдовица е тип паяк, обитаващ Северна и Южна Америка. Нейната отрова е доста рискова, защото съдържа невротоксин, наименуван &alph...
Прочети повече
Калинките са едни чудесни инсекти, които е добре да бъдат развъдени във вашата градина. Те отстраняват храната, употребена от другите инсекти, като ги принуждават да потърсят леговище на друго място. Може да бъдат употребявани и билки и цветя като кориандъра, копъра, резенето, кимиона, вратигата, белия равнец, здравеца, с цел да примамим калинките в нашата градина.

Можем да използваме и масло от мента с цел да изплашим вредителите. То е доста мощно и дейно като средство за отблъскването на насекомите. То това може да провокира и раздразнение на кожата при някои хора и техните любимци. За да избегнем това, е добре да смесим ментовото масло с вода и да го разредим. Можем да напръскаме с тази примес местата, където виждаме появяването на паяци  и сходни.  Можем да напръскаме своите порти и прозорци, с цел да предотвратим влизането на буболечки в къщата ни. Може да си създадем и спрей от масло от евкалипт и вода и да създадем същата процедура.

Натурален спрей срещу вредители

Може да си създадем и естествен спрей с цел да отблъснем вредителите. За тази цел смесваме малко ябълков оцет, олио, чер пипер, течен сапун в шише със пръскало. После можем да напръскваме с този разтвор прозорците си ежедневно, както и вратите и первазите, до момента в който насекомите не изчезнат от вкъщи ни.

Да си вземем котка вкъщи
Разплетоха мистерията на паяжината
Изследователи от университета Джонс Хопкинс са разкрили тъкмо по какъв начин паяците основават своите паяжини. Учените са употребявали нощно виждане и...
Прочети повече
В природата на всяка котка е да бъде див звяр. Те могат да прогонят насекомите и вредителите. Ако вкъщи ни има котка, гризачите и насекомите няма да припарят до него.

Засаждане на кедрово дърво в двора

Аромата на кедър е нещо, което множеството инсекти не харесват. Ако засадим такова дърво или наръсим малко талаш от него около дома ни към тревните площи, това ще подсигурява, че насекомите няма да посмеят да влязат вкъщи. Също по този начин можем да смесим вода и кедрово масло и да напръскаме към къщата.

Поставяне на кори от цитруси вкъщи

Свежият мирис от цитруси е нещо, което също не се харесва на насекомите. Може да използваме корите на всички типове цитрусови плодове за които се сетим. Поставяме ги покрай вратата, прозореца, рафтовете и сходни места, които подозираме, че са налични за инсекти. Добре  е подменяме корите на всеки две денонощия с нови.
Изгонете паяците от вкъщи си един път вечно с тези трикове!
Многокраките ни съквартиранти, които несъмнено не заплащат нужния наем, с цел да живеят дружно с нас под един покрив, несъмнено могат да б...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР