Всички в бранша са категорични, че Теодора и Михаил са

...
Всички в бранша са категорични, че Теодора и Михаил са
Коментари Харесай

Защо се стигна до инцидента с български водолази?

Всички в сектора са безапелационни, че Теодора и Михаил са едни от най-големите експерти в дълбочинното гмуркане.

Припомняме, че тя почина, а брачният партньор й е в болница след гмуркане в Гърция. Инцидентът е станал в неделя в региона на залива Торонеос, Халкидики.  

Теодора Балабанова желала да подобри световния рекорд за дълбоко гмуркане при дамите. За задачата тя трябвало да се гмурне на дълбочина от 231 метра или с 10 метра повече от настоящия връх.

Проговори брачният партньор на българката, която се удави в Гърция

„ При сходни гмуркания би трябвало да се изкачиш на повърхността на избрани равнища и за несъмнено време ” описа пред NOVA   Костадин Георгиев, съсобственик на школата за гмуркане.

Той опроверга информацията, че Михаил е в тежко положение. „ В положително положение е, контактен е. Има проблем единствено с ухото ”, сподели той.

Попитан можело ли е да бъде предотвратен този съдбовен за Теодора излаз, Георгиев отговори, че каквото и да е било направено е щяло да докара до гибел.

Българка почина, а брачният партньор й е в болница след гмуркане в Гърция


„ Смъртността при тези гмуркания е 20% . Това е огромно предизвикателство ”, сподели Михаил Заимов, който е експерт по техническо гмуркане. Той съпостави сходно гмуркане с височинен алпинизъм. " Повече хора са били на Луната, в сравнение с тези дълбочини ", изясни Заимов.

  По тематиката Българка почина, а брачният партньор й е в болница след гмуркане в Гърция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР