Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти

...
Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти
Коментари Харесай

БДЖ предоставя възможност на всички учащи до 26 години да пътуват с влак с 50% намаление

Всички учащи на възраст до 26 години, в това число възпитаници, студенти и докторанти (в постоянна форма на обучение) имат право да пътуват с 50 % понижение от постоянната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това оповестиха от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ) по отношение на началото на образователната година.

За да се употребява отстъпката, би трябвало да се закупи карта „ Учащ “, което може да стане във всички жп гари и бюра в страната против фотография и увещание от съответното образователно заведение. Картата се издава незабавно и на място, а цената й е 1 лев. Тя ще е годна до 30 септември на идната година.

С карта „ Учащ “ БДЖ предлага спомагателни преференции за всички възпитаници и студенти – против нея може да се закупи абонаментна карта за един или три месеца с 50% отстъпка.

Учащите на възраст до 26 навършени години употребяват спомагателни понижения и при пътувания в група от най-малко 10 души. 

За облекчение на образователните заведения, националният железопътен транспортьор предлага уеднаквен формуляр за поръчка за групово пътешестване. 

В 2347 учебни заведения и в 1799 детски градини в страната през днешния ден стартира новата 2022/2023 образователна година. Над 57 000 първокласници потеглят на учебно заведение на днешния 15 септември, а близо 717 000 са всички възпитаници, които ще се образоват през образователната 2022/2023 година. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР