Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти

...
Всички учащи на възраст до 26 години, включително ученици, студенти
Коментари Харесай

БДЖ: Всички учащи на възраст до 26 години да пътуват с влак с 50% намаление

Всички учащи на възраст до 26 години, в това число възпитаници, студенти и докторанти (в постоянна форма на обучение) имат право да пътуват с 50 % понижение от постоянната цена на билета във втора класа на всички пътнически и бързи влакове. Това оповестиха от пресцентъра на Българските държавни железници (БДЖ) по отношение на началото на образователната година.

За да се употребява отстъпката, би трябвало да се закупи карта „ Учащ “, което може да стане във всички жп гари и бюра в страната против фотография и увещание от съответното образователно заведение. Картата се издава незабавно и на място, а цената й е 1,00 лев. Тя ще е годна до 30 септември на идната година.

С карта „ Учащ “ БДЖ предлага спомагателни преференции за всички възпитаници и студенти – против нея може да се закупи абонаментна карта за един или три месеца с 50% отстъпка.

Учащите на възраст до 26 навършени години употребяват спомагателни понижения и при пътувания в група от най-малко 10 души. 

За облекчение на образователните заведения, националният железопътен транспортьор предлага уеднаквен формуляр за поръчка за групово пътешестване. 

В 2347 учебни заведения и в 1799 детски градини в страната през днешния ден стартира новата 2022/2023 образователна година. Над 57 000 първокласници потеглят на учебно заведение на днешния 15 септември, а близо 717 000 са всички възпитаници, които ще се образоват през образователната 2022/2023 година. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР