Всички центрове за спешна медицинска помощ да кажат кои техни

...
Всички центрове за спешна медицинска помощ да кажат кои техни
Коментари Харесай

Здравният министър поиска отчет на кои медици в спешната помощ не са платени допълнителните 1000 лв.

Всички центрове за незабавна здравна помощ да кажат кои техни чиновници не са получили 1000 лева в допълнение от бонуса за медици на първа линия в битката с ковид. " Целта е до 1 август всеки един, зает в процеса, да получи това заплащане ", сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на видеоконферентна среща с шефовете на центровете.
Ръководителите на 27-те центъра за незабавна здравна помощ осведомиха министъра за наличните по структури количества персонални защитни средства, дезинфектанти, както и за изплатените досега спомагателни хонорари от 1000 лева Всички центрове за незабавна помощ разполагат с задоволителни количества и запаси от дезинфектанти, защитни маски, ръкавици, калцуни и така нататък Текущо се вършат поръчки и за доставка на спомагателни количества от продуктите.
 Д-р Кокалов: PCR тестванията на учениците ще поеме Здравната каса Д-р Кокалов: PCR тестванията на учениците ще поеме Здравната каса
Трябва да се търсят благоприятни условия за понижаване на отдалеченото образование. Това е съобщи пред Българска национална телевизия доктор Иван Кокалов, член на Надзорния съв...
Министър Ангелов уточни, че при нужда министерството ще инициира смяна на критериите за погашение на спомагателните хонорари по план „ Подкрепа на работещите в системата на опазването на здравето в условия на опасност за публичното здраве от COVID-19 “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси ” 2014-2020 година Целта е да бъдат обхванати всички чиновници, ангажирани с диагностиката, лекуването и превозването на пациенти в изискванията на COVID-19.
„ При най-лошия вероятен сюжет през есента системата ще бъде по-натоварена поради разпространяването и на други вирусни инфекции. Хората ни към този момент са изморени, разбираме го и желаеме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях “, беше безапелационен проф. Ангелов.
Още: " "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР