Всички тези действия, които видяхме с г-н Гешев, с г-н

...
Всички тези действия, които видяхме с г-н Гешев, с г-н
Коментари Харесай

Йордан Терзийски: Съдебната реформа е ключова за нормализирането на България

" Всички тези дейности, които видяхме с господин Гешев, с господин Сарафов, са следващи епизоди от този сериал, които дават съображение даже хората, които не разбираха какво е правосъдна промяна и за какво е нужна, да се убедят, че това е един от ключовете към нормализирането на България ", това съобщи депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия. 

" Интензивните събития през последните седмици са доказателство за това, че България има потребност от доста сериозна промяна в правосъдната система ", съобщи той.

Всички желаят правосъдната промяна да е бърза и ефикасна, само че тя би трябвало да е качествена, акцентира депутатът. Според него казусът е в скоростта на процедурата по премахване на Гешев и назначението на Сарафов за изпълняващ длъжността му.

" Преди две години никой не си представяше, че има по какъв начин да махнем господин Гешев, че има по какъв начин да махнем профилираните съд и прокуратура и че може да има механизъм за надзор над основния прокурор. " Продължаваме промяната " тогава бръкнахме в контакта и стана едно късо съединяване - то осветли всички зависимости и взаимовръзки там ".

Когато има нещо, което е в несъгласие с нашите правила, ние би трябвало да изявим позицията си и да заявим, че имаме изрично мнение против това, което се случва - по този начин Терзийски разяснява позицията на Борислав Сарафов да няма невмешателство сред трите управляващи.

Депутатът прикани президентската институция, Народното събрание и правосъдната власт да успокоят тона, тъй като борбата не е в полза на българските жители.

" Забелязвам, че когато има офанзиви против партиите, госпожа Илияна Йотова е лицето на тези офанзива, а президентът някак стои в задна позиция. Не е хубаво да има такива политически борби, а е редно да има позиция, когато се случват значими неща в страната ", сподели Йордан Терзийски във връзка коментара на вицепрезидента от през днешния ден.

Юристите в Народното събрание работят интензивно по плана за конституционна промяна, уточни Терзийски. Той има вяра, че може да се събере болшинство за тях и разяснява, че всяка една политическа мощ и трябвало да взе участие в диалозите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР