Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво

...
Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво
Коментари Харесай

Емил Соколов, политолог: Пеевски играе брилянтна игра, подготвя си много силна ръка от карти

Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво ще се случи с ръководството на страната след локалните избори. Започнаха разбърквания на пластовете.
Това мнение изрази пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи не са очаровани от резултатите във Варна и Пазарджик.

" Много комфортно се появи избор на съмнение тъкмо когато Борисов получи музата да предоговаря съществуващата управническа формула. ГЕРБ има потребност от този избор на съмнение като спомагателен лост за въздействие в идните договаряния. "

Емил Соколов акцентира, че с този избор на съмнение ГЕРБ могат да завият и в двете направления – да го поддържат или да не го поддържат.

" Тази неустановеност дава доста мощни позиции на ГЕРБ. Другите би трябвало да гадаят какво си мисли ГЕРБ. "

" Пеевски го играе положителното ченге, което се намесва в основни моменти. Борисов още преди изборите приказва за рокади на съответни министри ", добави той.

В последните месеци Пеевски играе " брилянтна игра " откъм създаване на обществен облик – от маргинализиран човек до ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, влиза и в ролята на неофициален представител на Народното събрание. Движение за права и свободи е единствената партия, която няма аргументи да се опасява от предварителни избори, счита Емил Соколов.

" Който и да бъде определен за водач – не мисля, че ще е господин Пеевски, неофициалният водач е явен – Делян Пеевски. Това е огромната победа за господин Пеевски. Ако допреди няколко години той беше в сенките, в този момент той изсветли облика си по метод, по който оттук насетне ще бъде доста мъчно за съперниците му да го нападат. Той натрупа капитал, който ще го прави допустим. "

Ако в този момент не падне държавното управление, след няколко месеца, в случай че се появи сходна поръчка, Пеевски може да го бутне. Подготвя си доста мощна ръка от карти, разяснява Емил Соколов в предаването " Преди всички ".

Според него " държавното управление ще се задържи, тъй като и ГЕРБ, и Движение за права и свободи имат потребност да се прегрупират ", " има още няколко месеца живот, само че не е невероятно някой в последния миг да реши, че това държавно управление може да си отиде ".

Министър Тагарев може да бъде обект на офанзиви, позволи той.

Когато подадеш пръст на партиен водач с опита на Борисов, то е допустимо да ти отхапе цялата ръка ", сподели анализаторът по отношение на вероятните смени на министри.

Ваня Григорова продължава акцията си с този иск в съда, уточни Емил Соколов. Според него " официална сглобка в СОС няма по какъв начин да има ", а Васил Терзиев ще би трябвало да търси поддръжка от много пъстър общински съвет.

" Общинският съвет ще бъде в положение на непрекъсната акция. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР