Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво

...
Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво
Коментари Харесай

Новият Пеевски играе брилянтна игра и скоро ще ритне столчето на правителството  

Всички сюжети са част от един по-голям сюжет – какво ще се случи с ръководството на страната след локалните избори. Започнаха разбърквания на пластовете. Това мнение изрази пред БНР политическият анализатор Емил Соколов.

По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи не са очаровани от резултатите във Варна и Пазарджик.

" Много комфортно се появи избор на съмнение тъкмо когато Бойко Борисов получи музата да предоговаря съществуващата управническа формула. ГЕРБ има потребност от този избор на съмнение като спомагателен лост за въздействие в идните договаряния. "

Емил Соколов акцентира, че с този избор на съмнение ГЕРБ могат да завият и в двете направления – да го поддържат или да не го поддържат.

" Тази неустановеност дава доста мощни позиции на ГЕРБ. Другите би трябвало да гадаят какво си мисли ГЕРБ. "

" Пеевски го играе положителното ченге, което се намесва в основни моменти. Борисов още преди изборите приказва за рокади на съответни министри ", добави той.

В последните месеци Пеевски играе " брилянтна игра " откъм създаване на обществен облик – от маргинализиран човек до ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, влиза и в ролята на неофициален представител на Народното събрание. Движение за права и свободи е единствената партия, която няма аргументи да се опасява от предварителни избори, счита Емил Соколов.

" Който и да бъде определен за водач – не мисля, че ще е господин Пеевски, неофициалният водач е явен – Делян Пеевски. Това е огромната победа за господин Пеевски. Ако допреди няколко години той беше в сенките, той изсветли облика си по метод, по който оттук насетне ще бъде доста мъчно за съперниците му да го нападат. Той натрупа капитал, който ще го прави допустим. "

Ако в този момент не падне държавното управление, след няколко месеца, в случай че се появи сходна поръчка, Пеевски може да го бутне.

Подготвя си доста мощна ръка от карти, разяснява Емил Соколов.

Според него " държавното управление ще се задържи, тъй като и ГЕРБ, и Движение за права и свободи имат потребност да се прегрупират ", " има още няколко месеца живот, само че не е невероятно някой в последния миг да реши, че това държавно управление може да си отиде ".

Министър Тодор Тагарев може да бъде обект на офанзиви, позволи той.

Когато подадеш пръст на партиен водач с опита на Борисов, то е допустимо да ти отхапе цялата ръка ", сподели анализаторът по отношение на вероятните смени на министри. petel.bg


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР