Всички социологически агенции показват каква ни е преднината. Това каза

...
Всички социологически агенции показват каква ни е преднината. Това каза
Коментари Харесай

Борисов: Всички социологически агенции показват каква ни е преднината

Всички социологически организации демонстрират каква ни е преднината. Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който е на посещаване във плантация за биволи. С него е министърът на земеделието Десислава Танева.

„ За 4 години във отглеждането на животни: биволи, крави, овце, птици, прасета - над 11 милиарда лева Само за предходната година над 3 милиарда лева ", уточни Борисов.

" Понеже виждат, че са слаби, виждат, че нямат стратегии, че нямат опит, че са некадърни, приказват единствено, че било значимо ГЕРБ да не е на власт, че към този момент сме остарели. В съпоставяне с президента Байдън съм пионерче ", сподели още министър-председателят, като добави: " С такава съпротива е елементарно ".

„ Изпълнихме си уговорките си към земеделските стопани в границите на мандата. Миналата година те получиха най-високото подкрепяне, обезпечавано до момента ", съобщи министър-председателят на среща с представители на бранша, представен от държавната осведомителна работа.

Премиерът Борисов посочи, че земеделските стопани всяка година получават 1,6 милиарда лв. по директни заплащания.
„ За предходната година осигурихме най-високо подкрепяне в селскостопанския бранш, тъй като се възползвахме от целия набор от принадлежности, които Европейската комисия позволи на всяка страна членка да поддържа земеделците поради ковид-кризата ", акцентира министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя добави, че 18,5 милиона лв. под формата на де минимис бяха предоставени на аграрни стопани от седем области в страната за компенсиране на вредите от сушата през 2020 година „ Там подпомогнахме зърнопроизводителите, защото бе регистриран спад от над 30 % при реколтата от пшеница, царевица за зърно или фуражни култури ", означи министърът. Танева посочи, че се планува и помощ за земеделските стопани за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция.

Министър-председателят Борисов акцентира, че по линия на Плана за възобновяване и резистентност са заложени 800 милиона лв. за възстановяване и рехабилитация на мрежата от напоителните системи в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР