Всички сме минавали през трудни времена. Факт е, че някои

...
Всички сме минавали през трудни времена. Факт е, че някои
Коментари Харесай

13 неща, които може да си припомните докато минавате през трудни моменти

Всички сме минавали през сложни времена. Факт е, че някои хора някак са по-добри в това да се оправят с провокациите на живота, или най-малко се изправят по-бързо откакто са паднали. Каква е тяхната загадка? Д-р Каръл Морган - академични учител и мотиационен представител, има вяра че въпреки да звучи клиширано, тайната е в метода на мислене. Според нея всичко се корени в гледната ни точка към протичащото се. Тя предлага 13 неща, които си заслужава да си напомним, до момента в който ни се случват житейски компликации. Ето какви са. 

Каквото е, това е . Има будистка сентенция " В съпротивлението против това, което е, се корени страданието ". Ако можете да промените нещо, положете усилия. Ако не можете, приемете го, тъй като отводът да приемете ситуацията ражда тъга. 

Проблемът е проблем, само когато мислите, че е подобен . Често сами се трансформираме в най-лошия си зложелател, като трансформираме нещо в проблем, сътворяваме казуса. Това идва от отрицателните усеща и мисли. Но в случай че се съсредоточим в уроците, които отрицателните случки и хора ни дават, ще създадем нещо потребно за себе си. Тогава ненадейно ще ни се стори, че в действителност подобен проблем не съществува. 

Ако искате да промените нещата, започнете от себе си . Светът е огледало. Той отразява свобствените ни вътрешни усеща и мисли. Уверени сме, че смяната на събитията има резултат върху нас, само че най-често е назад. Променяме себе си, след това се трансформира и външният свят. 

Няма такова нещо като неуспех.  Всичко, което се случва, дава опция да научим нещо ново. 

Ако не получите нещо, което желаете, това значи че нещо по-добро идва . Понякога е мъчно да повярваме в това, само че е правилно и мнозина могат да го потвърдят. 

Оценете настоящето . Никога повече няма да имате възможност да го преживеете отново. Не позволявайте моментът да мине около вас, до момента в който мислите за други неща. Накрая всичко материално ще се изхаби, ще остарее, доста хора може да си отидат, само че ще останат спомените. Някой ден може даже да ви е мъчително за това време, в което в този момент смятате че преживявате най-трудните моменти. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР