Всички сме изпитвали това... опитваме си да си легнем навреме,

...
Всички сме изпитвали това... опитваме си да си легнем навреме,
Коментари Харесай

5 неща, които ни пречат да заспим

Всички сме изпитвали това... опитваме си да си легнем в точния момент, само че не съумяваме да заспим. С минути, от време на време и с часове, не стопираме да се въртим в леглото и колкото и отмалялост да усещаме, сън не ни хваща. За всичко това обаче си има избрани аргументи, които може да не ни се костват съществени, само че това не е по този начин. Ето и какво имаме поради:

Вечерята

Тежките храни преди сън са извънредно огромна неточност. Много хора споделят, че след хранене им се доспива, само че в този случай резултатът е противоположен. Тежката и изобилна вечеря затормозява организма, който не е подготвен за обработването на такова количество храна вечер.

Кофеинови питиета

Установено е, че действието на кофеина се съдържа сред 6 и 8 часа. Това значи, че, в случай че пиете кафе или енергийна напитка през късния следобяд, то това може да се отрази съществено на съня ви.

Виж още:

Новините

Според специалисти е извънредно неприятна концепция да гледаме новините и да четем в обществените мрежи тъкмо преди да заспим.

Изкуствената светлина

Колкото и да ви е боязън от чудовището под леглото, не рискувайте да спите всяка вечер на запалени лампи. Това може да подлуди организма ви и да наруши качеството на вашия сън.

Температурата

Експерти настояват, че съвършената температура, на която би трябвало да спим, е сред 15 и 20 градуса по Целзий. По-малко или повече не би било добре за организма и за качеството на съня ни.

Виж още:

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР