Всички сме изпадали в лошо настроение. И парадоскално, но факт,

...
Всички сме изпадали в лошо настроение. И парадоскално, но факт,
Коментари Харесай

Изпитани техники, с които ще подобрите настроението си и гледната точка към живота

Всички сме изпадали в неприятно въодушевление. И парадоскално, само че факт, когато сме мрачни се стремим да поддържаме това положение, подхранвайки го с неприятни мемоари, тъжна музика, усамотяване и вглъбяване в проблемите, преекспонирайки и драматизирайки. Обикновено след известно време сами излизаме от това положение. Има моменти в живота обаче, когато в действителност ни е доста тежко и имаме потребност от помощ, с цел да се откъснем от това, което ни тежи, да го превъзмогнем и да продължим напред.

Екипът на abcfact ни предлага няколко съвета, скоито да си помогнем в тежки моменти и да се надигнем против лошото настроение, възприятието на паника, страха и самотата. 

Ето 10 образеца, по какъв начин да подобрим настроението си:

1. Трябва да се научим да контролираме себе си. Да не се сърдим за дреболии, да не се караме с хорта, които обичаме, да прощаваме. Чрез прошката ще се отървем от възприятието за яд и отплата, които са разрушителни за душeвността ни.

2. Да се опитаме да погледнем на света с възприятие за комизъм.  Дори и да сме обидени или да сме в сложна обстановка, би трябвало да се усмихнем и да си кажем " Това също ще мине ". Невероятно, само че в случай че в действителност се убедим в това, неприятните неща отминават.

3. Да не си седим вкъщи, сърдити на целия свят!  На улицата в компания с другари и познати, неприятното въодушевление изчезва. Доказано е!

4. Да внесем нови детайли в живота си.  Психолозите препоръчват от време на време да сменяме стабилните си привички - например да стартираме ново занимание или да променим стила си на обличане. В края на краищата даже едни високи токчета могат да трансформират доста самочувствието.

5. Да се научим да се отпускаме.  При осъществяване на някоя досадна работа, да мислим за нещо прелестно. Например, за идната среща с другари или близки. За разпределяне оказва помощ и ароматна свещ или пръчица, запалена някъде в стаята. Етеричните масла, които имат позитивен резултат върху настроението и психическото положение, са да вземем за пример тези на мандарина, портокал, лимон, грейпфрут, бергамот.

Продължава на страница 2. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР