Всички сме имали своите моменти на силна мотивация, когато сме

...
Всички сме имали своите моменти на силна мотивация, когато сме
Коментари Харесай

6 причини защо ни липсва мотивация да тренираме


Всички сме имали своите моменти на мощна мотивация, когато сме започвали да упражняваме по този начин дисциплинирано, че примес и мислили, че нищо повече не може да ни разфокусира от набелязаните цели за поддържане на здравословно тегло и живот. Само че идва и различен миг, когато внезапно мотивацията ни се изпарява и нищо не е в действие да ни стимулира да станем и да се раздвижим. Дългосрочната мотивация за тренировки не е лесна. Всъщност, напълно обикновено е да не бъдем постоянно стимулирани. Хора сме, прекосяваме през разнообразни положения, които неизбежно се отразяват на всички аспекти на живота ни. Въпросът е да ги преодоляваме и още веднъж да намираме мотивация да се движим, като не изпадаме задълго в отчаяние и мързел.

Началото на годината е идеалното време да стартираме нещо ново и да се вземем в ръце. А мотивацията е единственият метод да постигнете физически и душевен резултати в дълготраен проект. Но постоянно в съзнанието ни се появяват всевъзможни спънки пред реализирането на задачите ни. И множеството от тях са изцяло безпочвени. Ето 6 от тях, които с малко работа върху съзнанието си ще можем да преодолеем.



1. Липса на време

Атолкова постоянно обичаме да се оправдаваме с времето! Да, всички имаме безчет отговорности, само че както е казано: “има ли предпочитание, има и метод ”. Клише, което обаче е напълно правилно. Много постоянно просто използваме неналичието на време като опрощение да свършим нещо потребно и значимо за нас, а повода е, че ни липсва мотивация. Ако доста желаеме да свършим нещо, ще намерим метод да го вмъкнем в графика си. Приоритизирайте, жертвайте нещо друго за сметка на тренировката или просто сгъстете малко програмата. Дори 15 минути подготовка дневно е по-добре от никаква. Всеки може да отдели 15 минути, нали по този начин? За да преодолеете тази спънка, поработете с мислите си. Имате време, просто станете и започнете да упражнявате, не разсъждавайте. Действайте като боец. Нужна ви е единствено малко дисциплинираност.

2. Липса на средства

Много постоянно се оправдаваме с неналичието на средва. Не всеки може да си разреши да посещава фитнес залата или курсове по пилатес, йога, танци… Всъщност, средства не ви трябват. Само мотивация. Спокойно можете да упражнявате и у дома, в интернет има безчет уроци по какво ли не. Нищо не ви пречи също и да излезете на открито да потичате. Можете да вземете и другарка с вас, постоянно е по-мотивиращо, когато тренираш с още някой. Така че, средствата са единствено опрощение. Не ги мислете.



3. Убеждението, че упражненията не са за нас

За доста хора е мъчно да се ориентират кои тъкмо извършения да извършват, с цел да реализиран мечтаните резултати. Вярно е, че през днешния ден разполагаме с океан от благоприятни условия за подготовка и таман това може доста да ни обърка. Но това не би трябвало да бъде причина да се откажем. Напротив, това е опция да опитаме нови способи на трениране и да изберем кой работи най-добре за нас. Но в случай че не опитаме, няма по какъв начин да опознаем тялото си и неговите потребности. Запишете каланетика, в случай че не ви хареса, отпишете се и пробвайте джогинг. Толкова е елементарно, когато променим настройката си.

4. Физически фактори като заболяване, травми или душевен фактори - неприятно въодушевление и други

Няма изцяло здрав човек, доста хора страдат от хронични болести или имат травми и краткотрайни неразположения, които не им разрешават пълноценна подготовка. Но те не би трябвало да бъдат фактори за демотивация. Напротив, хроничните болести по този начин или другояче няма да си отидат, човек просто се научава да живее с тях. А спортът доста постоянно играе основна роля в оздравяването. Така че болесттите единствено би трябвало да ви стимулират да търсите способи за справяне с тях. Всеки има нещо, което го боли. Просто се научете да работите макар болката или намерете оня микс от извършения, които минимум засягат мъчителното място.



Лошото въодушевление също доста постоянно ни стопира да упражняваме. Грешка! Известно е, че спортът усъвършенства настроението ни, зарежда ни с сила и ни оказва помощ да се освободим от психическите блокажи и от напрежението, насъбрано денем. А в случай че практикувате в добра компания, сигурно ще си тръгнете от залата щастливи и заредени.

5. Ниска самонадеяност

Много хора считат, че няма да се оправят, тъй като просто не са състезателен вид и не им идва от вътрешната страна да създадат обещано придвижване или да научат разпоредбите на някой спорт. Всъщност, всеки може да се научи, належащо е единствено малко предпочитание и убеденост в личните сили. Никой не се е родил теоретичен, даже и олимпийските първенци. Всичко се реализира с работа. Избавете се незабавно от мислите за крах, изгледайте някое надъхващо изявление със състезател и бързо в залата.



6. Предишен неприятен опит с тренировки

Много от хората, които към този момент са опитвали даден спорт или система от извършения, само че са се отказали, преди да реализират резултати, или програмата не е била ефикасна за тях, напълно естествено чакат това да се повтори и не имат вяра, че тренировките ще им оказват помощ. Това също изисква известна психическа работа, с цел да се избавите от тези мисли. И още веднъж решението е да пробвате. Ако едно не е сработило, то просто не е за вас. Помислете за друго. Постоянството също е от решаващо значение. Не се отхвърляйте, в случай че не забележите резултатите незабавно. Нищо не става внезапно, би трябвало време. Запомнете, че сполучливите хора са такива, тъй като са траяли да упорстват, а не са се отказали при първия неуспех.

 
 5 тоалета, с които да изглеждате по-стилно в залата
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР