Всички сме чували за вълшебните свойства на зеления чай върху

...
Всички сме чували за вълшебните свойства на зеления чай върху
Коментари Харесай

Независимо какъв чай пиете, талията ви ще ви благодари

Всички сме чували за вълшебните свойства на зеления чай върху тялото ни.

5 храни, които би трябвало да включите в менюто си

Ново изследване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис обаче твърди, че черният чай има също толкоз добър резултат, колкото зеления, що се отнася до тежестта ни.

Във видеото горе разберете 5 невероятни съвета за намаляване

Цветът няма значение

Бял, зелен, черен и даже чаят Улун идват от едно и също растение - Camellia sinensis, по-известно просто като „ чай “.

Разликата сред тези типове „ чай “ е методът, по който листата се събират и сушат. За изработката на черен чай листата на растението се оставят да се окислят и да почернеят, а при зеления те се запарват или обгарят, с цел да се предотврати процеса на окисляване и те да запазят зеления си цвят и характерния си усет.

"Tea Aids Weight Loss through Microbiome Alteration ": https://t.co/B5S23eaRjw via @GENbio #tea #health #ucla #tealover #blacktea pic.twitter.com/1j6DR385LS
— The Tea Kitchen (@tea_kitchen) 13 октомври 2017 година
Разбира се, разликата при обработката трансформира химичния състав на чайовете. И двата чая имат полифеноли, само че в зеления молекулите са много по-малки в сравнение с в черния.

Проучвания през годините са открили, че полифенолите от зеления чай се всмукват от кръвта и черния дроб и повлияват удобно процесите на преправка на въглехидратите, мазнините и белтъчините.

Ето по какъв начин да ускорите метаболизма

Тъй като молекулите на полифенолите в черния чай са по-големи, те не могат да се всмукват. Поради тази причина дълги години учените считат, че черният чай не оказва никакво въздействие върху черния дроб и метаболизма, само че през 2015 година учени от Калифорнийския университет откриват, че той е също толкоз ефикасен, колкото зеления.

През 2017 година екипът организира изследването още веднъж, с цел да го задълбочи и да открие тъкмо по какъв начин се отразява черният чай върху организма ни.

За новото изследване се употребяват четири групи мишки

Едната група е подложена на диета с малко мазнини и доста въглехидрати, другата на диета с доста мазнини и доста въглехидрати, а останалите две на доста мазнини и доста въглехидрати дружно със зелен или черен чай.

Много хора не знаят какъв брой калории би трябвало да одобряват ежедневно

От двете групи, на които не е даван чай, тази на високо въглехидратната диета с доста мазнини неизненадващо повишава тежестта си.

Black tea may help with weight loss, too: UCLA researchers have demonstrated for… https://t.co/KFtF4tRgIg #Research #WeightLoss #blacktea pic.twitter.com/QU0glNfVeg
— Anabolic Minds (@anabolicminds) 10 октомври 2017 година
След четири седмици останалите две групи, които съблюдават същата диета, само че получават дестилат чай, понижават тежестта си до същото на групата мишки, която е подложена на диета с ниско наличие на мазнини.

Оказва се, че отговорът се крие в бактериите

В дебелото черво на двете групи мишки, приемащи чай (едната зелен, другата черен) са открити по-малко от бактериите, виновни за затлъстяването, както и по-малко мастни отлагания в черния дроб.

Само при мишките, които са приемали черен чай е намерено високо съществуване на специфичната бактерия Pseudobutyrivibrio, която изравнява резултата на черния и зеления чай, макар че полифенолите от черния не могат да се всмукват.

11 метода по какъв начин да измененията тялото си без диета

Така че, фенове на черния чай – не е нужно да го заменяте със зелен, талията ви отново ще ви благодари!

За още вести и забавни материали харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Четете още:

Вижте до какво води постоянното пропускане на закуската

Най-честите неточности в битката против огромното коремче

Вижте кои са най-хубавите комбинации от храни за здравето
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР