Всички се уморихме от избори, но, за да сме по-сигурни

...
Всички се уморихме от избори, но, за да сме по-сигурни
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, водач на листата на „БСП за България“ във Варна: За 7 месеца БСП доказа, че не само обещава, а изпълнява ангажиментите си

„ Всички се уморихме от избори, само че, с цел да сме по-сигурни и спокойни през зимата, която наближава, се надявам българите да се стимулират и активизират и да гласоподават на 2 октомври. Защото е значимо Народното събрание да проработи бързо и бързо да бъде излъчено постоянно държавно управление. Това са двете наложителни условия, с цел да могат да се одобряват работещи ограничения за отбрана на семействата – заледяване на цените на енергоизточниците, удължавне на ограниченията за бизнеса, разширение обсега на обществените паките и прочие И няма да е нескромно, в случай че кажа, че най-сигурният съдружник на българските жители сме ние – „ Българска социалистическа партия за България “. Това съобщи Борислав Гуцанов пред симпатизанти. Председателят на националния избирателен щаб на социалистите и лидер на алената листа във Варна напомни, че точно излъченият от жителите парламент е поръчител за представителност и непоклатимост. „ И двете неща са доста значими, изключително когато светът и раздиран от рецесии – икономическа, енергийна, военни спорове и прочие Затова ми се ще на 2 октомври българските жители да гласоподават по този начин, че в страната да стане допустимо съставянето на работещо Народно заседание, което от своя страна да излъчи отговорно държавно управление, което да поеме ръководството, изясни Гуцанов.

Гледам хората умерено в очите, тъй като за 7 месеца Българска социалистическа партия сподели, че не просто дава обещание, а извършва прецизно и отговорно поетите задължения към жителите, разяснява Гуцанов.

„ Младите фамилии към този момент усещат резултата от безплатните детски градини /каквито за последно са били през 1989 г/ и измененията в подоходното облагане, което оставя в бюджета на всяко семейство с две деца по 100 лева повече всеки месец. Нашите родители – най-възрастните българи, също поемат разноските си малко по-спокойни. Само за 7 месеца ние успяхме да вдигнем пенсиите със приблизително 167 лв. при 162 лв. за 12-те години ръководство на ГЕРБ. Бизнесът съумя да се запази и даже да набере скорост също с помощта на нашето отговорно държание в бранш „ Икономика и промишленост “, който управлявахме в границите на съдружното държавни управления. Първо инициирахме налагането на мораториум на тока, вследствие на което сметките останаха посилни предходната зима. Успешно приехме и доплащанията към бизнеса за енергоизточници, които се постановиха поради задълбочаването на енергийната рецесия и инфлацията. За първи път сме отпред на европейската ранглиста за растеж на стопанската система, което не се е случвало в никакъв случай “, напомни лидерът на варненската листа. Той удостовери, че развиването на стопанската система остава фундаментът в управническата стратегия на социалистите.

„ Няма по-солидна основа от работещата стопанска система. Тя е гарантът за претовареност, за високи приходи, за обществени заплащания, за развиване. Затова Българска социалистическа партия ще е двитател на всяко решение, което ще даде независимост и мощност на бизнеса, а той по най-естествен път, без напрежението от политически напън, рекет и прочие, ще работи и ще обезпечава средства в хазната, които ще подсигуряват обществените политики. Именно на тази база ние сме разчели продължаването на политиките си по отношение на другите възрастови и обществени групи българи. Младите хора още веднъж са във фокуса на нашето внимание. Те са тези, които ще изведат страната от демографската злополука, която не успяхме да избегнем. Имаме стабилен пакет за противопоставяне на демографската рецесия. Планираме еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 500 лева, при второ – 1000 лева, при трето – 1500 лева, а за всяко последващо – по 200 лева Еднократното заплащане за раждане на дете за майките-студентки да скочи от 2800 лева на 6500 лева Ангажираме се страната да покрива всички процедури за двойките с репродуктивни проблеми. В идващия парламент „ Коалиция за България “ е подготвена с ограниченията за нулев налог върху приходите от трудови действия на българите до 26-годишна възраст. За всички възпитаници от 1 до 4 клас родителите предвиждаме еднократна помощ от 350 лева преди началото на всяка нова образователна година. Ще продължим да настояваме учебниците от 1 до 12 клас да са безвъзмездни за всички възпитаници, както и медикаментите за децата до 14-годишна възраст “, изясни Гуцанов.

Пред варненци той даде обещание, в случай че Българска социалистическа партия взе участие в идващото ръководство на страната, градът да осъществя капацитета си и ще трансформира в стратегически фактор в Европейската стопанска система. Приоритет остават трите основни плана, които ще върнат Варна на икономическата карта на Европа – интермодалният терминал под кв. „ Максуда “, транспортният кулоар Север – Юг от Истанбул през Бургас, Варна до Констарца и индустриална зона, която най-сетне да стартира да притегля огромни вложители в морската столица.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение

„ Българска социалистическа партия за България “

Парламентарни избори 2022
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР