Всички се учим, докато сме живи. Това се отнася и

...
Всички се учим, докато сме живи. Това се отнася и
Коментари Харесай

12 добри навици за пътувания, които трябва да си изградите

Всички се учим, до момента в който сме живи. Това се отнася и за пътуванията. Колкото повече пътуваме, толкоз повече осъзнаваме грешките, които позволяваме и методите да се оправим с тях и да не ги повтаряме. За да спестите време, стрес, пари и други, придобийте тези привички за пътешестване, които да употребявате при бъдещи пътувания. След време ще се чудите по какъв начин сте пътували, без да имате тези привички...

1. Подготвяйте си лист за пътуването

Създайте лист за пътешестване и пакетиране на багаж, с цел да запомните безусловно всеки детайл, който ви е нужен за вашето пътешестване.

2. Искайте препоръки от другари, в случай че са пътували до вашата дестинация

Говорете с другари или родственици, на които имате доверие, с цел да ви дадат препоръки за пътуването, места за престой, визити на музеи и забележителности, места за хранене и така нататък

3. Опаковайте багажа си авансово

Изградете си навика да опаковате багажа си най-малко един ден преди потеглянето. Ако опаковате багажа си по-рано, ще имате време да се сещате за неща, които сте не запомнили и да ги добавяте.

4. Винаги правете по няколко копия на значимите документи

Добра концепция е да извършите фотокопия на персоналната си карта, пътническата застраховка, паспорта и всички останали значими документи. Също по този начин е добра концепция да държите същинските документи в сейфа на хотела.

5. Винаги носете шише с вода с вас

Носете бултика с вода постоянно със себе си, без значение къде отивате. Така постоянно ще бъдете хидратирани, а и има доста обстановки, в които може да ви потрябва вода.

6. Винаги би трябвало да имате батерия на телефона

Носете адаптори и зарядни устройства с вас, където и да отидете. Ако има контакт в заведението, в което се храните, да вземем за пример, възползвайте се от него и заредете телефона си, с цел да имате батерия за по-късно.

7. Винаги отивайте по-рано, в сравнение с се чака

Отидете на летището по-рано. Отидете на гарата по-рано. Отидете в ресторанта, за който имате резервация по-рано. Когато сте на непознато място, в никакъв случай не знаете какво може да се обърка, тъй че постоянно би трябвало да си оставяте повече време.

8. Не оставяйте парите си на показ

Никога не трябва да размахвате парите си пред погледите на хората, без значение дали сте във вашия град или в чужд град. Винаги би трябвало да държите парите си на скрито място, изключително когато пътувате. Никога не оставяйте скъпите неща в задния си джоб.

9. Изтеглете си навигация, която работи офлайн

Гугъл предлага функционалност, която ви разрешава да изтеглите карта на региона, в който сте, с цел да можете да употребявате навигацията си и без да имате интернет. Това е същински избавител, изключително когато сте в непозната страна.

10. Правете фотоси на значимите елементи

Снимайте адреса на хотела, маршрута до избрана точка, мястото, на което сте паркирали и други значими елементи. Не разчитайте единствено на паметта си за значимите елементи.

11. Проверете валидността на паспорта си

Бъдете доста деликатни по отношение на датата на приключване на паспосрта. Ще бъде доста неприятно в случай че се окаже, че валидността е изтекла по време на вашето пътешестване.

12. Научете се да не взимате доста багаж

Един стахотен табиет е да се научите да не взимате прекомерно доста неща със себе си. Това ще направи пътуването ви доста по-лесно.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР