Всички се стремим към щастието. За да сме щастливи не

...
Всички се стремим към щастието. За да сме щастливи не
Коментари Харесай

3-те дейности, които ще ви гарантират щастие

Всички се стремим към щастието . За да сме щастливи не ни е нужно доста, само че постоянно забравяме това.

Вижте кои са трите действия, които ще ви подсигуряват благополучие:

Физически извършения

Учените са разкрили доказателства, че няма нищо по-благотворно за тялото, душeвността и интелекта от физическата интензивност .

Физическите извършения са стрес за организма. Но приключите ли с тях, тялото получава премия – ендорфини, отделяни от хипофизната жлеза.

Ефектът е сходен на този от опиатите, които понижават болката и усъвършенстват настроението.

И не е нужно маратонско тичане, тъй като даже и най-обикновената разходка може да направи чудеса.

 г Thinkstock

Учене

Чрез процеса на учене мозъкът се развива, награждавайки личните си старания да обработи новата информация с допамин, обвързван с възприятието на наслада. Ако желаете да бъдете щастливи, не се опасявайте да пробвате нови неща и не спирайте да учите.

 г Thinkstock

Докосване, обятия и целувки

Доказано е, че докосванията и прегръдките могат да ускорят възобновяване от разнообразни болести. Ако ги премахнете от живота си, мозъкът възприема това неявяване по метода, по който възприема физическа болежка – едни и същи зони на мозъка се задействат и в двата случая. На собствен ред това задейства процесите, които се отразяват на настроението и способстват за развиването на меланхолия.

 г Thinkstock

Виж още:
Основната съставна част в рецептата за благополучие е... 4 лесни стъпки за повече благополучие всеки ден 4 трика, които ще ви оказват помощ да сте по-щастливи От какво се нуждае всяка зодия, с цел да изпита цялостното благополучие ? Как да постигнете благополучие съгласно вашата зодия! Търсенето на смисъл в живота е по-важно от търсенето на благополучие

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР