Всички се стремим към щастие - винаги и навсякъде.И всеки

...
Всички се стремим към щастие - винаги и навсякъде.И всеки
Коментари Харесай

Понякога, за да бъдете истински щастливи, трябва да се преборите със себе си

Всички се стремим към благополучие - постоянно и на всички места.

И всеки ден вземаме решения, които въздействат върху това, което мислим и усещаме за себе си и заобикалящата ни действителност.

Като предписание имаме вяра, че вземаме осведомени решения, които по някакъв метод ни доближават до реализиране на благоденствие. И, несъмнено, в множеството случаи умишлено се стремим към удобен живот, лишен от възприятие на боязън и дискомфорт.

Проблемът е, че постоянно нашите решения единствено усилват отчаянието и безпокойството ни. Но можете добре да прекъснете този отрицателен цикъл и да тръгнете по същинския път към щастието. Просто би трябвало да спрете да...

Отговаряте с „ Да “ на всяко изречение

Всички от време на време споделяме „ да “ на хората и събитията, даже когато в действителност желаеме да кажем „ не “. Страхът да не бъдем отхвърлени, страхът да не харесаме някого и страхът от появяването на неучтивост ни пречи да кажем „ не “, тъй като надълбоко в себе си всички желаеме да бъдем обичани и уважавани от другите.

Трябва да се отървете от неприятните привички и да ги заменете с положителни, които могат да ви оказват помощ да постигнете триумф и благополучие (както в персонален, по този начин и в професионален план), като се научите да казвате „ не “.

Ако се научите да защитавате ползите си, като отговаряте с „ не “ на оферти и препоръки, които не ви интересуват, тогава освен няма да обидите почтени хора, само че и ще спечелите тяхното почитание и удивление. Що се отнася до тези, които смятат вашето ново държание за жестоко, тогава, повярвайте ми, не скърбете за реакцията им.



Да живеете в предишното

Обичайно е за всички нас от време на време с носталгия да си спомняме „ положителните остарели времена “, като забравяме, че тези неща, за които в действителност си коства да живеем, са в сегашното, а не в предишното.

Мислите за предишното, без значение какъв брой положителни или неприятни са, просто не могат да трансформират сегашното към по-добро. Но са изцяло способни да го влошат. И макар че без подозрение, си коства да мислим позитивно за бъдещето, то ще стане безоблачно, единствено в случай че настойчиво работим върху сегашното.

Сравнявате себе си с други хора

Аз изцяло разбирам какъв брой неустоимо от време на време може да бъде прелъщение да се сравнявате с други хора (особено по-богатите и успешните), само че въпреки всичко се въздържайте, защото това води единствено до увеличение на недоволството от личния ви живот.

Подобни съпоставения ви вършат неприятна услуга, тъй като не регистрират обстоятелството, че всички ние сме неповторими с нашите гении, качества, пристрастености и страхове.

Когато още веднъж почувствате желанието да се сравните с някой различен, пробвайте се да извършите това съпоставяне позитивно, а не негативно.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР