Всички се стремим да бъдем психически силни, нещо повече, всички

...
Всички се стремим да бъдем психически силни, нещо повече, всички
Коментари Харесай

Навиците, които заздравяват психиката

Всички се стремим да бъдем душевен мощни, освен това, всички се стремим да оставаме душевен мощни даже в сложните интервали в живота си.

За страдание, не всеки път съумяваме, а аргументите да демонстрираме уязвимост и да позволяваме да бъдем засегнати, обезверени, а от време на време даже отровени от негативизма и скептицизма на хората в нашето обграждане, са разнообразни.

И въпреки всичко, има няколко неща, които можете да извършите, с цел да увеличите своята психическа мощ и да устоявате доста по-лесно и твърдо на бурите в живота си.

На първо място е належащо да се разделите с няколко нездравословни навика – такива са непрекъснатите недоволства, както и отрицателните мисли от вида на: „ Защо все на мен се случват сходни неща ” или „ Защо нямам това ”, „ Защо на мен не ми се дава такава опция ”.

Освободете се от всички привички, които ви затварят в клопката на отрицателното мислене и са причина да се чувствате като жертви на личния си живот. Заменете ги с нови – по-здравословни и продуктивни:

Бъдете признателни

За да бъдете душевен мощни, се откажете от навика да броите нещата, които нямате. Съсредоточете се върху това, което имате. Зарадвайте се на това, което имате. Бъдете признателни, за всичко което имате.

Изборът да бъдем признателни се отразява на душевното ни положение, на държанието ни и на целия ни живот.

Поемете отговорност за живота си

За да останете душевен мощни и щастливи, не позволявайте на отрицателните хора да управляват мислите, държанието и живота ви. Вземайте решенията си сами и съгласно своите лични полезности.

Превръщайте пречките в провокации

Психически мощните хора виждат проблемите и компликациите като опция да станат по-силни.

С всяка спънка, която преодолявате, вие ще придобивате убеденост в качествата си и ще затвърждавате вярата си, че можете да постигнете задачите си.

Концентрирайте силите и вниманието си върху нещата, които можете да контролирате

Психически мощните хора остават продуктивни и ефикасни, като се концентрират върху нещата, които могат да управляват. Вместо да губите силата си в терзание дали бурята ще пристигна, инвестирайте напъните си в подготовката за нея.

Поставете твърди граници

Създаването на здравословни прочувствени и физически граници дава на душевен мощните хора нужното пространство, с цел да порастват. Научете се да казвате „ не “, даже в случай че това значи да разочаровате другите.

Рискувайте, само че премерено

Психически мощните хора балансират страстите си с логичност, с цел да изчислят рисковете, пред които са изправени.

Не забравяйте, че от време на време, с цел да реализираме повече, е належащо да излезем отвън зоната си на комфорт и да търсим благоприятни условия, които да ни оказват помощ да се доближим до фантазиите си.

Сдобрете се с предишното си

Психически мощните хора размишляват върху предишното, с цел да могат да се учат от него, само че те не му робуват, не съжаляват за него. Простете си за грешките, които сте позволили, простете на хората, които са ви наранили, освободете се от възприятието за горест и неодобрение и живейте в сегашното.

Учете се от грешките си

Психически мощните и щастливите със себе си хора се концентрират върху проучването от грешките си. Поемете цялостна отговорност за държанието си и изберете да вървите напред – продуктивно.

Създайте своя лична формулировка за триумф

Вместо да завиждат на щастието на другите хора, душевен мощните хора се усещат свободни да споделят насладата им.

Припомняйте си постоянно, че когато признаваме достиженията на другите, не омаловажаваме нашите лични.

Приемете, че от време на време неуспехът е опция за напредък

Неуспехът е част от всяко дълго пътешестване към триумфа. Психически мощните хора одобряват това и избират да употребяват всеки крах като опция да станат по-мъдри.

Отделете време да бъдете сами

За да увеличим своята психическа мощ, е належащо да оставаме уединено със себе си. Дайте си това време, подредете мислите си, задачите си, целите си.

Независимо дали ще пишете в дневник, дали ще медитирате или просто ще си седите безмълвно, не забравяйте, че уединението е от значително значение за вашето благоденствие.

Не чакайте, действайте

Не си губете времето в очакване светът да ви даде това, което заслужавате, или да ви даде благоприятни условия, които да грабнете.

Създавайте си сами благоприятни условия да превръщате фантазиите си в действителност.

Бъдете непрекъснати

Психически мощните хора знаят, че най-хубавите неща в живота си заслужават чакането. Бъдете търпеливи и упорити!

Променете нездравословните си убеждения

Психически мощните хора отхвърлят да се управляват от своите самоограничаващи вярвания.

Ако настойчиво ви занимава мисълта, че не сте родени, с цел да сте сполучливи и щастливи, излекувайте това нездравословно разбиране с положителни мисли.

Не забравяйте, че мозъкът ви може да бъде най-хубавият ви другар, само че и най-лошият ви зложелател.

Използвайте рационално времето и силата си

Вместо да се оплакват от нещата, които не могат да трансформират, душевен мощните хора пазят силата си за по-продуктивни задания.

Не пропилявайте времето и силата за неща, които не са потребни.

Бъдете оптимисти

Психически мощните хора приказват на себе си като на благонадежден треньор и другар.

Не се критикувайте прекомерно строго за грешките, които допускате. Не позволявайте на скептицизма да обсеби мислите ви, само че в това време бъдете реалисти – прекомерната убеденост ще ви навреди.

Приемете, че малко дискомфорт няма да ви навреди

Психически мощните хора не се опасяват да понесат малко неудобства и дискомфорт.

Независимо дали те не престават да работят, когато краката им са изтощени, или не чакат неотложно задоволство, мощните и щастливите хора резервират хладнокръвие, даже когато изискванията не са удобни.

Бъдете правилни на своите полезности

Психически мощните хора дефинират своите цели, тъй че те да подхождат на техните убеждения.

Проявете храброст и живейте съгласно своите лични полезности, даже когато това няма да се хареса на близките.

Припомняйте си постоянно, че умствената мощ се развива сходно на физическата – с неизменност и упорити тренировки. За да съумеете, превърнете своето личностно развиване в приоритет и инвестирайте време и старания в него. 

Инфо: psychology.framar.bg
Редактор: Ина Френерова

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР