Всички се радваме когато настъпи сезона на чушките, които из

...
Всички се радваме когато настъпи сезона на чушките, които из
Коментари Харесай

Защо трябва да хапвате чушки редовно?

Всички се радваме когато настъпи сезона на чушките, които из селата нормално се назовават просто пипер. Най-хубави чушки има през лятото и през есента, според от кой завършек на България ги закупувате или още по-добре - отглеждате сами.

Но като се изключи че са доста вкусни, чушките са и доста потребни. В следните редове ще ви разкрием за какво би трябвало да похапвате чушки постоянно.

Чушките са доста богати на витамините А, витамини от В групата, витамин С и витамин Е. Интересното е, че въпреки постоянно да се приказва за цитрусовите плодове, които също изобилстват от витамин С, той е с доста по-голяма централизация точно в чушките, което във връзка с благосъстоянието им на витамин С ги подрежда много пред лимоните или пък магданоза, посочени за първенци в това отношение.

Най-много витамин С се съдържа в алените и оранжевите чушки, а евентуално знаете, че витамин С с изключение на, че е превъзходен антиоксидант и укрепва имунната ни система, способства и за усвояването на желязо, т.е. те са идеалната храна и за хората, страдащи от анемия.

Червените чушки са богати на капсаицин - вещество, което интензивно работи за здравето на белите ни дробове и на сърцето. То работи удобно и на храносмилателната ни система, заради което постоянното похапване на чушки се предлага по време на диети за размразяване на непотребните килограми.

Капсаицин има в огромни количества и в лютите чушки, тъй че в случай че си падате по лютото, не се колебайте и хапвайте постоянно люти чушлета.

 Полза от лютите чушки

Можете даже да си приготвите сок от червени чушки, тъй като той ще се грижи за здравето на косата и ноктите ви.

Всичко казано дотук важи в цялостна мощ за домашните чушки. Онези чушки, които се отглеждат по селата и които всекидневно можете да си закупите от крайпътните сергии.

Чушките, които се продават по магазините целогодишно, са най-вече импорт от Гърция, Турция, Македония, Италия, Испания и Йордания (зимните чушки), които за по-добър рандеман се обработват с пестициди, а за да придобият по-добър търговски тип пък са подложени на обработка с химикали.

Само при започване на 2020 година са изтеглени от българския пазар над 30 тона такава продукция, само че би трябвало да ви е пределно ясно, че няма по какъв начин да бъде следена всяка импортирана продукция.

Използвайте единствено нашенските чушки, които можете да съхранявате по друг метод и за зимата - замразени, изсушени или консервирани. Можете да разчитате на изгодата от чушките за здравето си и да ги консумирате целогодишно!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР