Всички самолети Су-25, с които разполага страната ни се намират

...
Всички самолети Су-25, с които разполага страната ни се намират
Коментари Харесай

Развръзка! Не сме давали самолети на Украйна

Всички самолети Су-25, с които разполага страната ни се намират в България. Това оповестиха за DarikNews.bg от Министерството на защитата.

От там дефинираха като дезинформация съмненията, че е сме дали на Украйна 14 самолета.

По-рано полският уебсайт https://defence24.pl, базирайки се на NEXTA заяви, че Киев е получил 14 бойни самолети Су – 25, които са пристигнали от " един от източните сътрудници ". Машините са били превозени в насипно положение по суша. Интересно е, че броят на доставените самолети съответствува със силата на флота на българските Су-25, се твърди още в обявата.

Подчертава се още, че осем от тях са били неотдавна актуализирани в беларуските авиационни фабрики в Барановичи.

Defence24 написа още, че данните на NEXTA съответстват с информация Джак Детч, сътрудник на Foreign Policy. Украйна е получила от Запада щурмови самолети Су-25 във тип на аварийни елементи, заяви американското издание, което има извънреден достъп до така наречен Международен координационен донорски център. За превозването бойните самолетите са били авансово разглобени в Източна Европа.

„ Полевата група в Източна Европа, обвързвана с Европейското командване, е помогнала да бъдат разглобени руски самолети Су-25 и вертолети Ми-17, с цел да могат да бъдат изпратени в Украйна “, написа още изданието.

NEXTA от своя страна твърди, че единствената страна на НАТО, което към момента разполага със Су-25, е България. Страната ни е имала навръх 14 броя от самолетите, като броя съответствува с машините, изпратени на Украйна. От тези самолети осем са били осъвременени през 2020-2021 в Беларус. Българските Су-25 са били оборудвани с спомагателни системи за връзка, съвременна навигация и ръководство на ПФИ, както и приспособени за транспорт на ракети въздух–въздух Р-73 и на електронното бойно поделение.

Су-25 са оборудвани с радиостанции, които работят както на авиационната периодичност, по този начин и по стандарт за войските на НАТО.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР