Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови

...
Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с лоши финансови
Коментари Харесай

Министър Събев заяви, че ще хварчат още глави

Всички ръководители на ведомства и държавни предприятия с неприятни финансови резултати и ниско качество на работа би трябвало да бъдат заменени, с цел да се случи промяната в бранш " Транспорт ". Това съобщи в " Денят стартира " транспортният министър Николай Събев.

Коментарът му е във връзка освобождението от служба на шефа на БДЖ " Пътнически транспорти " ЕООД Любен Нанов, което се случи през вчерашния ден на изключително съвещание на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ “ ЕАД, свикано по разпореждане на Събев.

Транспортният министър освободи от служба шефа на БДЖ

В " Денят стартира " транспортният министър изясни уволнението на Нанов с неприятните финансови индикатори на сдружението. Сред претекстовете за отстраняването му са и установените от служебния министър на превоза Христо Алексиев нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните. Събев добави, че служебният министър към този момент е предал цялата информация на проверяващите органите и тече следствие. По думите му " нарушаванията са явни ".

В ефира на Българска национална телевизия Събев добави, че това няма да е единственото премахване от служба. За овакантените управителни позиции ще се търсят хора с опит и мощна мотивация.

Ръководители, чийто ведомства и предприятия са с неприятно качество на ръководство и резултати, не би трябвало да чакат да им желае оставката. " - сподели Събев - " Всички тези, които могат и имат качества да вършат промени, а също и имат мотивация и мощно предпочитание да го създадат - единствено такива хора ми трябват. "

Според Николай Събев главният проблем в БДЖ не е намалелия пътникопоток поради пандемията, а това че железниците не могат да предложат сериозна оферта на пасажерите.

БДЖ се употребява сега главно от обществено слаби, студенти и пенсионери. Останалите избират да пътуват с автомобила си. Ние би трябвало да предложим такива условия на българския жител да пътува, че той да търси този тип превоз, сподели Събев.

Транспортният министър посочи, че ще работи за изцяло възстановяване на качеството на транспортната система в България.

В плановете за възстановяване на транспортната инфраструктура ще влязат огромните градове от северна България като Русе, Видин и Плевен. От Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " стартира и план за облекчение на трафика през граничните пунктове. В момента, в който той даде резултати, ще се приложи и на останалите ГКПП-та в това число и по южната ни граница.

Работата по възобновяване на полетите София-Русе е свършена на 99% от служебният министър на стопанската система Даниела Везиева, посочи Николай Събев. Все още обаче има разнообразни публични групи и настроения във връзка това дали имаме потребност тъкмо в този момент от летище в дунавския град. Затова следва публично разискване по въпроса, след което министър Събев се надява хората да се убедят, че има потребност от развиването на всички типове превоз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР